Jonker blijft zijn assistent-trainers de baas in drieluik Telstar-Odin ’59-DEM

Telstar-trainer Andries Jonker geflankeerd door zijn assistenten Arvid Smit (l) en Anthony Correia© Foto united photos / rob van wieringen

Velsen-Zuid

Hij was dichtbij, maar het lukte Anthony Correia woensdagavond net niet om met Odin ’59 te stunten tegen ’zijn’ Telstar.

Telstar wist pas laat voorbij derdedivionist Odin te komen door een vrije trap van Benaissa Benamar. Boos of teleurgesteld was Correia allerminst.

,,Nee, dit blijven oefenwedstrijden. Het is speciaal om tegen je collega’s te spelen. Het was wel erg zwaar voor ons. Telstar is constant aan de bal en dat zorgt ervoor dat de jongens heel veel moeten lopen. Ik vind dat we verdedigend goed staan, maar aan de bal moet het beter. Dat deden we aanvankelijk tegen Telstar nog aardig, maar het is moeilijk om dat vol te houden tegen een tegenstander van een hoger niveau.”

Normaal zijn Arvid Smit en Anthony Correia de steun en toeverlaat van Telstar-trainer Andries Jonker. Gisteren namen de assistenten het met hun eigen ploegen DEM en Odin ’59 in een drieluik op tegen hun eigen werkgever. Elke wedstrijd duurde een helft.

,,Een beetje gek is het wel”, gaf DEM-trainer Arvid Smit na afloop aan. ,,Ik ben elke dag bezig met de spelers van Telstar, dan is het gek om nu in ene tegen ze te spelen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De trainer van het dit jaar in de derde divisie zondag debuterende DEM kon tevreden zijn. De spelers van DEM speelden met de borst vooruit; duidelijk gemotiveerd om hun trainer trots te maken. En dat lukte, want DEM deed in de beginfase niet onder voor de grotere buur.

Mounir Mounji zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door proefspeler Marko Lipp en het schot van Timo Wolters werd gekeerd door Telstar-goalie Abdel El Ouzzane. ,,Dat waren twee goede kansen van ons. Uiteindelijk zie je dat we op alle facetten het onderspit delven”, constateerde DEM-trainer Arvid Smit na afloop. ,,Maar dat is logisch en geeft ook niet. Mijn spelers leren heel veel van dit soort ontmoetingen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de goede slotfase gaven de handelingssnelheid en fitheid van de profspelers de doorslag. Anthony Berenstein (twee keer) en Cas Dijkstra tekenden voor de goals van Telstar. Mounir Mounji kopte vlak voor tijd raak uit een voorzet van Kick de Goede. In het duel tegen Odin trad DEM (3-1 winst) met tien andere namen aan.

Smit: ,,Ik wilde een mix van basisspelers en reserves opstellen om tegen zowel Odin als Telstar goed voor de dag te komen. Dat is gelukt.”

Ook Andries Jonker had genoten van de confrontatie met zijn assistenten. Het was zijn idee om het drieluik te organiseren. ,,Ik wist dat Odin en DEM tegen elkaar oefenden. Het is allemaal erg last minute geregeld, maar uiteindelijk is er nog aardig wat publiek op afgekomen. Ik heb dit vroeger vaker zo gedaan. Het is leuk voor de ploegen, het publiek en ons als trainers. Bovendien had ik nog een aantal spelers die ik aan het werk wilde zien.”

Bij Telstar deden de proefspelers Marko Lipp uit Estland en Benaissa Benamar mee. Met die laatste speler gaat Telstar binnenkort in onderhandeling. De technische staf is tevreden over het spel van de centrale verdediger. Ook hoopt Andries Jonker Sven van Doorm van Vitesse over te kunnen halen voor een nieuwe periode bij Telstar. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor de Velsenaren.

Voor scheidsrechter Rob Wassink liep de avond uit op een teleurstelling. Hij moest in de slotfase van de laatste wedstrijd wegens kramp met de brancard van het veld worden gedragen.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen