Inschrijven voor deelname aan de Grootste Band van Nederland [video]

© Foto Franklin van der Erf

Leontien van Engelen
Haarlem

Na twee DGVN-loze jaren moet het volgend jaar weer gebeuren: De Grootste band van Nederland zal als het goed is op 7 juni 2020 met 500 man een miniconcert geven dat in het teken van vrijheid en vrede staat.

De inschrijving voor muzikanten die mee willen doen gaat donderdagavond om 19 uur open. Op www.dgbvn.com kunnen deelnemers zich aanmelden en direct het inschrijfgeld betalen. „De hele productie kost namelijk 30.000 euro”, zegt initiatiefnemer Alain Timmers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In 2017 en 2018 mislukte de opzet voor een nieuw optreden van De Grootste Band vanwege de hoge kosten die aan de productie hangen en het vele werk die het met zich meebrengt. Maar sinds de videoclip van ’Rockin’ In A Free World’ uit 2016 werd opgepikt werd door een aantal goedbezochte sites, hebben de organisatoren besloten opnieuw een poging te wagen.

Het is de bedoeling dat op zondag 7 juni volgend jaar 500 muzikanten op de Haarlemse Botermarkt een miniconcert geven dat in het teken staat van vrijheid en vrede. In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde, maar ook wordt er aandacht aan de 775-jarige verjaardag van Haarlem besteed.

Popnummer over Haarlem

De nieuwe editie in 2020 belooft meer te worden dan alleen een miniconcert.

Alain Timmers: „Het concert zal bestaan uit een aantal bekende popsongs en natuurlijk het lijflied van DGBVN ’Rockin In A Free World’ van Neil Young. Het optreden wordt afgesloten met een nieuw nummer over Haarlem. Dat is dan ons cadeautje aan de stad vanwege het 775-jarige bestaan. Menig wereldstad heeft een eigen popsong. Dat willen wij ook, daarom zoeken we een nieuw, catchy rocknummer. We dagen dan ook singer-songwriters uit om een pop- of rocknummer te schrijven over Haarlem. Voertaal moet Engels of Nederlands zijn. Een deskundige jury zal, de winnaar kiezen. En dat nummer gaat gespeeld worden door 500 muzikanten.”

De Grootste Band van Nederland trad op 29 mei 2016 voor het eerst op. 250 muzikanten en zangers brachten op de Grote Markt het nummer Rockin’ in the Free World. Het YouTube-filmpje van dat optreden is al ruim 600.000 keer bekeken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.