Van de Beek op radar van Real Madrid

© ANP

ANP

Donny van de Beek staat in de belangstelling van Real Madrid. Volgens Spaanse media heeft de club 60 miljoen euro over voor de middenvelder van Ajax.

Trainer Erik ten Hag beseft dat een vertrek van Van de Beek een enorme aderlating voor Ajax zou betekenen. "Hij ontwikkelt zich megagoed en is ontzettend belangrijk voor ons", zei hij. "We zullen er alles aan doen om hem niet te verliezen. Maar als dit soort clubs in beeld komen, dan komen er processen op gang en wordt het moeilijk. We hebben vorig seizoen heel goed gepresteerd. Dan weet je dat er belangstelling voor spelers komt. Je kan daar als trainer wel voor gaan liggen, maar ik weet niet of dat zin heeft", stelde de coach die al afscheid heeft moeten nemen van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.

Ten Hag heeft nog niet van de directie te horen gekregen dat hij zaterdag geen beroep meer op Van de Beek kan doen in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Voor David Neres komt de ouverture van de competitie te vroeg. De Braziliaan, deze zomer actief op de Copa América, keerde afgelopen week pas terug in Amsterdam. Edson Álvarez zal ook nog ontbreken in Arnhem. De Mexicaanse aanwinst is inmiddels in het bezit van een werkvergunning en trainde vrijdag voor het eerst mee in Amsterdam. Ten Hag wilde nog niet zeggen of hij Álvarez meeneemt naar de uitwedstrijd van dinsdag in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki.

Ten Hag verwacht dat de titelstrijd in de eredivisie ook dit seizoen tussen Ajax en PSV gaat. "En we moeten even afwachten wat Feyenoord gaat doen", zei hij. "Ik vind wel dat de subtop sterker is geworden. De clubs vlak onder de top drie hebben brede selecties. Dat is goed voor de eredivisie. Wij moeten ervoor zorgen dat dit ons niet te veel punten gaat kosten."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen