Sven van Doorm terug bij Telstar: ’Ik denk dat we goede prestaties neer gaan zetten’

Velsen-Zuid

Sven van Doorm keert deze zomer definitief terug bij Telstar. Zijn contract bij Vitesse is per direct ontbonden.

De 22-jarige middenvelder kwam vorig seizoen al op huurbasis uit voor Telstar. Deze zomer kreeg hij een kans van de A-selectie van Vitesse, maar het werd niet wat hij ervan had gehoopt. ,,De concurrentie op het middenveld was te zwaar. Ik zou weinig kansen krijgen op speeltijd. Het is wel belangrijk dat ik veel kan spelen, daarom is besloten om mijn nog eenjarige contract te ontbinden.”

Van Doorm veroverde vorig jaar onder Mike Snoei gedurende de tweede seizoenshelft een basisplaats. Assistent-trainers Anthony Correia en Arvid Smit bevolen Van Doorm aan bij de nieuwe trainer Andries Jonker. Na een stage van drie dagen besloten beide partijen met elkaar door te gaan. Al ontstond er vorige week wat verwarring toen Van Doorm tijdens Telstar - Jong Vitesse meespeelden aan Arhnemse zijde. ,,Dat was wel wat gek, ja. Maar ik was nog in dienst van Vitesse, dus moest wel meedoen.”

Voor Van Doorm was de keuze voor Telstar en Andries Jonker snel gemaakt. ,,Ik ken Telstar, ik heb het hier naar mijn zin gehad. Andries Jonker is een zeer ervaren trainer die bij grote clubs heeft gewerkt. Ik denk dat hij mij beter kan maken. Het komende seizoen hoop ik vooral slimmer te worden in de duels.”

De kleine middenvelder heeft vertrouwen in de selectie van de witte leeuwen. ,,Ik denk echt dat we goede prestaties neer kunnen zetten. We hebben een team dat wil voetballen. Jonker is heel duidelijk over zijn speelstijl naar ons. Ik denk dat ik daarin pas.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen