De EK-favoriet: Arnaud Démare, de grote onbekende toprenner

Arnaud Demare krijgt kussen tijdens de Giro.© Foto AFP

Kees van Dalsem

Over Arnaud Démare is in Nederland maar weinig bekend. Wat zijn zijn hobby’s, heeft hij huisdieren, houdt hij van Russische literatuur, kan hij genieten van een vintage Bordeaux op zijn tijd? Maar niet elke coureur is een posterboy als Peter Sagan. Van de 27-jarige Démare weten we in ieder geval dat het een steengoede renner is.

De sprinter is kopman van de Franse ploeg en tijdens kampioenschappen altijd een van de favorieten. Hij won in 2009 namelijk al bij de junioren zilver op het WK en brons op het EK. Een jaar later won hij de bronzen medaille op het WK voor beloften. In 2011 deed hij het nog beter, toen werd hij in Kopenhagen wereldkampioen bij de beloften.

Als prof heeft hij alleen nog maar goed gepresteerd op het Franse kampioenschap, maar het EK in Alkmaar is op zijn lijf geschreven. Want als sprinter heeft Démare geen moeite met kasseien; hij werd al een keer zesde in Parijs-Roubaix. Bovendien heeft hij in 2016 Milaan-San Remo gewonnen. En heeft hij dan ook nog hobby’s? Op zijn Instagram vooral foto’s van fietsen, zelfs met zijn vriendin. Daarnaast houdt Arnaud ook van andere sporten als hardlopen, langlaufen en hiken. En van wijn, want het blijft een Fransman.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen