Bijdragen columnwedstrijd Frans op Vrijdag druppelen binnen

Een concert in het Frans Loenenhofje

Een concert in het Frans Loenenhofje© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Jaap Timmers
Haarlem

Bijdragen van lezers voor de ’Frans op Vrijdag-columnwedstrijd’ druppelen binnen. De onderwerpen die de schrijvers bij de kop nemen zijn divers. Ze gaan allen over Haarlem en omgeving. Inzenden is nog mogelijk tot 30 augustus. De winnaar wordt 8 september bekendgemaakt.

Ter inspiratie hierbij een korte bloemlezing van de columns die zijn binnengekomen. J.M. Boon bezingt in zijn stuk ’Eau de Tempeliér’ het internationale karakter van de Tempeliersstraat.

’Haarlem in de overgang’ heet de creatie van Aad van der Gulik, het handelt over de verandering van karakter van de groenstroken in Schalkwijk. ’Lanterfanten’ zou de titelkeus van Suzanne Groot kunnen zijn, haar column voert terug op haar kindertijd toen lanterfanten heel gewoon en vooral goed was.

Anton Mullink schreef zijn ’Bravo Bavo’ als commentaar op de miljoenenrestauratie van de Nieuwe Baaf die in zijn optiek ’slechts enkele uren per week een functie heeft’. Ted Suidgeest dist historische wetenswaardigheden op over de Haarlemse roots van de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond.

In de bijdrage ’Frans Loenen op Vrijdag’ verhaalt Liesbeth de Kat over het toerisme in het hofje waar zij woont. ’Ja mevrouw, geniet u er maar van’. Hélène Cornet-Verkleij geeft een impressie van Haarlem vanuit een rondvaartbootje. Een lofzang op de stad als geheel kregen we van Carjo Stroman, die vroeger in Lion d’Or naar Lou Bandy luisterde en daar bitterballen kreeg. Kees de Korte kroop in de huid van een buitenstaander die Haarlem ervaart. Hij helpt een Duits echtpaar met de vraag, hoe Haarlemmers zich het toch voor elkaar krijgen te midden van massa’s geparkeerde fietsen hun eigen tweewieler terug te vinden. Of Marjan Alta, die zich afvraagt hoe bepalend de inwoners van Haarlem zijn voor het aanzien en de populariteit van de stad.

Peter Rauws beschrijft zijn belevenissen over een dagje naar het strand, die totaal anders afloopt dan zijn vrouw en hij hadden gedacht.

Bijdragen kunnen onder vermelding van ’Frans op Vrijdag, De Wedstrijd’ worden gestuurd naar stadsredactie@haarlemsdagblad.nl. De winnaar of winnares krijgt een pakket boeken over Haarlem ter waarde van 100 euro. Zijn of haar column wordt integraal gepubliceerd in Haarlems Dagblad.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.