De gemeente Haarlem zet vacature uit voor stadsambassadeur in zusterstad Osnabrück

Linda Gottmer
Haarlem

Om Haarlem in Osnabrück te promoten is de gemeente Haarlem op zoek naar een stadsambassadeur in de Duitse stad vanaf 1 oktober 2019.

Haarlem en Osnabrück zijn al meer dan vijftig jaar zustersteden - de steden houden dus vriendschappelijke contacten met elkaar. Jaarlijks vinden er hierom uitwisselingen plaats op maatschappelijk, cultureel en politiek terrein.

Om deze uitwisselingen in goede banen te leiden heeft de gemeente een vacature uitgezet voor ’Stadsambassadeur Osnabrück’. Voor de functie wordt iemand gezocht tussen de 18 en 26 jaar die de Duitse taal goed beheerst. De stadsambassadeur woont en werkt in Osnabrück. Er zijn veel samenwerkingen met de stadsambassadeurs uit Angers (Frankrijk), Derby (Groot-Brittanië), Twer (Rusland) en Çanakkale (Turkije). De stadsambassadeur organiseert onder meer een Haarlemse Dag in Osnabrück. Ook ontvangt de ambassadeur groepen uit Haarlem, denk aan bestuurders, leerlingen en sportverenigingen.

De functie is voor een jaar. Het salaris bedraagt 1572 euro netto per maand en de stadsambassadeur kan voor 330 euro in de maand gebruikmaken van een ingericht appartement in het centrum.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.