Nederlandse waterpolomannen op bezoek bij VZV

Marcel Tabbers
IJmuiden

In het kader van hun ’Kusttour’ komt het Nederlandse waterpoloteam op 29 augustus naar IJmuiden.

Het nationale zevental is te gast bij VZV en wil met een reeks clinics het zomerprogramma afsluiten en het Olympisch jaar inluiden. In zwembad De Heerenduinen is er een oefenduel tegen het eerste mannenteam. De dag zal rond 15 uur beginnen.

Voor Hans Nieuwenburg, teammanager van het nationale team, is de reeks van drie clinics – vrijdag 30 augustus in Noordwijk en zaterdag 31 augustus in Vlissingen - een herhaling van de ’tour’ in 2015.

„Toen deden we dit in aanloop naar de kwalificatie voor Rio. Nu moeten we ons nog in oktober kwalificeren voor de Europese kampioenschappen die in januari in Boedapest worden gehouden. Maar belangrijker hebben we in maart in Rotterdam de kans om ons te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. Daar werken we komend seizoen naar toe”, aldus de oud-international.

Handtekeningensessie

Sven van der Vlis, voorzitter van de IJmuidense vereniging VZV is blij met de kans die geboden wordt. „Grote dank voor de sponsor die dit allemaal mogelijk maakt. Het wordt een mooi programma voor de jeugd en senioren met volop aandacht voor technische aspecten van het spel. Na afloop is er een ’meet and greet’ en kan iedereen dus vragen stellen aan de mannen. En natuurlijk is er een foto- en handtekeningensessie. Het is een unieke mogelijkheid voor onze club waar we graag gebruik van maken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen