Telstar in onzekerheid over wedstrijd tegen Jong AZ; in Alkmaar Wijdewormer, Velsen-Zuid, Volendam of helemaal niet?

Velsen-Zuid

Telstar kent een onrustige voorbereiding op de wedstrijd tegen Jong AZ van maandag. Door het instorten van een deel van het AFAS Stadion is het onduidelijk waar en of de wedstrijd gespeeld gaat worden.

UPDATE: Later werd bekend dat de wedstrijd in trainingscomplex Wijdewormer is.

Toen het nieuws bekend werd dat een deel van het stadion was ingestort, besloot Telstar direct zijn voorbereiding te wijzigen. In plaats van te trainen op echt gras bij amateurclub Vitesse ’22 in Castricum, werd uitgeweken naar het eigen kunstgras. ,,Ik ga ervan uit dat er sowieso niet gespeeld kan worden in Alkmaar”, zegt trainer Andries Jonker. ,,Ik neem aan dat het hele stadion nagelopen moet worden voordat er weer mensen in het stadion kunnen zitten. Dan kun je uitwijken naar het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer, maar ik heb gehoord dat dat vanwege de veiligheid lastig is. Bij ons thuis zou het in theorie kunnen. Dat zal wel een enorme klus worden om op tijd te regelen. Ik heb zelf nog stiekem gedacht aan Volendam, maar begrijp dat die club zelf het stadion ook nodig heeft.”

Telstar leeft dus in onzekerheid over het doorgaan van de wedstrijd. Niet nieuw voor Andries Jonker. ,,Ik heb de jongens vandaag een aantal verhalen verteld. Bij Volendam speelden we eens voor de beker tegen een amateurclub voor de beker. Die kwamen met acht man. Iemand raakte geblesseerd en de wedstrijd werd gestaakt. Bij FC Barcelona werd de wedstrijd tegen Newcastle United 24 uur uitgesteld vanwege hevige regenval. Deze situatie past dus naadloos in het rijtje.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen