Premium

Gemiste kans voor Telstar-debutant Reda Kharchouch: ’Als ’ie erin was gegaan was het een droomdebuut’

Gemiste kans voor Telstar-debutant Reda Kharchouch: ’Als ’ie erin was gegaan was het een droomdebuut’
Tijjani Reijnders en Melle Springer vechten om de bal in de seizoensouverture in Wijdewormer.
© Foto United Photos/Jan Mulder
Wijdewormer

Al na vijf minuten had Telstar-speler Reda Kharchouch zijn debuut in het professionele voetbal een boost kunnen geven door een honderd procent kans af te maken. Hij miste. Jong AZ en Telstar hielden elkaar de volgende 85 minuten in evenwicht.

Kharchouch, afkomstig van derdedivionist OFC, had een dubbel gevoel. Op zijn 23ste was hij er toch nog mooi in geslaagd om het tot het betaald voetbal te schoppen, maar oog in oog met de keeper had hij moeten scoren. ,,Ik nam hem helemaal verkeerd aan, waardoor ik niet goed kon schieten. Als ’ie er in was gegaan was het een droomdebuut geweest. Scoren en misschien ook wel drie punten.”

Ook trainer Andries Jonker zag die misser als het belangrijkste moment van de wedstrijd. ,,Het was een tactisch steekspel. Gaat die bal erin, dan is het een andere wedstrijd.”

Zijn collega Michel Vonk van Jong AZ dacht er net zo over. ,,Daar kwamen we goed weg. Ik ben verder wel tevreden over ons spel. In de voorbereiding hebben we twee keer van ze verloren. Dit keer hebben we goed weerstand geboden en er een open wedstrijd van gemaakt.”

Rommelig

Het was voor beiden ploegen een rommelige voorbereiding geweest op de seizoensopening. Omdat Telstar ervan uitging dat er gespeeld zou worden op het echte gras in het Afas Stadion was het uitgeweken naar de velden van Vitesse ’22 in Castricum. Toen het nieuws over de ingestorte tribune in Alkmaar bekend werd, keerde men halsoverkop terug naar Velsen-Zuid. Jonker: ,,Het is vervelend en rommelig, maar dat was net zo voor Jong AZ.”

Telstar kreeg nog een domper te verwerken. Glynor Plet bleek nog niet speelgerechtigd te zijn. De ervaren spits vertrok daar deze zomer transfervrij bij Alanyaspor. Om onduidelijke redenen heeft de Turkse voetbalbond nog geen toestemming voor de overschrijving gegeven. Jonker: ,,Ik snap daar helemaal niets van. Dat het in deze tijd met alle moderne communicatie niet mogelijk is om die jongen over te schrijven. We hebben goede hoop dat hij vrijdag tegen FC Den Bosch mee mag doen.”

Het trainingscomplex van AZ wordt doorgaans als ongeschikt geacht voor de als risicowedstrijd aangestipte confrontatie tegen Telstar. Gisteren bleek het prima te werken, want met zo’n 850 man was het in Wijdewormer sfeervoller dan ooit. Bovendien stuurde trainer Vonk een zeer sterk team het veld in. Met Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos, Rody de Boer, Tijjani Reijnders en Ferdy Druijf liefst vijf spelers in het veld die afgelopen weekend tegen RKC nog op de bank zaten bij het ’grote’ AZ. Vanaf dit seizoen is het weer toegestaan dat spelers in hetzelfde weekend voor zowel het eerste team als het jongteam kunnen spelen. Anders dan tijdens de twee oefenwedstrijden die Telstar tegen Jong AZ (3-2 winst) en AZ (3-0 winst) speelde, stonden er gisteren twee gelijkwaardige elftallen tegen elkaar. Jong AZ kreeg vlak voor tijd nog een goede kans. Een vrije trap van Tijjani Reijnders ging rakelings naast.

Jong AZ De Boer; Sugawara, Hatzidiakos (77. Church), Bergsma, Savastano; Koopmeiners, Reijnders, Goudmijn; Margaret (62. Duin) , Druijf, Taabouni (66. Oosting)

Telstar Swolfs; Sno, Korpershoek, El Yaakoubi, Benamar; Gilmour, Lynen, Springer, Van Doorm (80. Najah); Spranger (62. Berenstein), Kharchouch (88. Bronkhorst)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen