Telstar en Jong AZ houden elkaar in evenwicht

Wijdewormer

In een boeiend eerste duel van het seizoen hebben Jong AZ en Telstar elkaar maandagavond in evenwicht gehouden: 0-0.

Het was voor beiden ploegen een rommelige voorbereiding geweest op hun eerste competitiewedstrijd. Omdat Telstar ervan uitging dat er gespeeld zou worden op het echte gras in het AFAS Stadion was het voor de laatste trainingen uitgeweken naar de velden van Vitesse ’22 in Castricum. Toen het nieuws over de ingestorte tribune in Alkmaar bekend werd, ging men uit van een wedstrijd op het kunstgras in Wijdewormer en keerde men halsoverkop met trainingsstaf en catering terug naar Velsen-Zuid. Ook Jong AZ had afgelopen week juist bewust nog op echt gras een oefenwedstrijd tegen Al-Fayha gespeeld.

Telstar kreeg nog een domper te verwerken. Glynor Plet bleek nog niet speelgerechtigd te zijn. De ervaren spits stond de afgelopen twee jaar onder contract bij Alanyaspor en vertrok daar deze zomer transfervrij. Om onduidelijk redenen heeft de Turkse voetbalbond nog geen toestemming voor de overschrijving gegeven.

Lees ook: Gemiste kans voor Telstar-debutant Reda Kharchouch: ’Als ’ie erin was gegaan was het een droomdebuut’

Het spel vloog in de eerste helft op en neer. Beide teams kwamen tot kansen, maar vooral Reda Kharchouch deed zichzelf en Telstar tekort door na een snelle uitbraak via Senne Lynen oog in oog met doelman Rody de Boer naast te schieten. Bij Jong AZ waren onder andere Reinders, Taabouni en Bergsma gevaarlijk.

In de tweede helft schoot Reinders voor AZ in het zijnet, maar het was Telstar dat de grootste kansen kreeg. Linksbuiten Melle Springer draaide twee keer goed in en haalde hard uit. Vijf minuten voor tijd leek Reda Kharchouch de wedstrijd te beslissen, maar hij was oog in oog met Rody de Boer net scherp genoeg. Kort daarop ging een vrije trap van Rijnders rakelings naast, maar het bleef bij 0-0.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen