Tegemoetkoming in schoolkosten voor Haarlemse kinderen

Schoolboeken kosten elk jaar een lieve duit.

Schoolboeken kosten elk jaar een lieve duit.© Archieffoto

Arthur de Mijttenaere
Haarlem

Het schooljaar gaat op maandag 26 augustus weer beginnen en dat betekent dat ouders weer de nodige kosten zullen maken. Ouders die een laag inkomen hebben, kunnen daarvoor van de gemeente een bijdrage krijgen. Vorig schooljaar hebben ouders voor 2250 kinderen met succes een aanvraag ingediend.

Het gaat om bijdragen voor kinderen op de basisschool en voor kinderen in het voortgezet onderwijs. De regelingen zijn voor kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar.

Er zijn twee regelingen: de tegemoetkoming voor schoolkosten en de tegemoetkoming voor huiswerkbegeleiding of bijles. Het gaat om ouders met een inkomen op minimumniveau en niet meer dan ruim 12.000 euro aan spaargeld.

250 euro

Bij de tegemoetkoming voor schoolkosten gaat het om 150 euro voor leerlingen op de basisschool en 250 euro voor leerlingen op de middelbare school. Van dit geld kunnen ouders bijvoorbeeld de schoolspullen betalen, de ouderbijdrage of de kosten voor een schoolreisje. Kinderen die op de bijgevoegde ansichtkaart vertellen hoe zij hun geld hebben besteed, krijgen als beloning een VVV-cadeaubon van vijftien euro. Daarnaast is er de tegemoetkoming huiswerkbegeleiding of bijles voor kinderen tot achttien jaar.

HaarlemPas

Inwoners met een HaarlemPas met schoolgaande kinderen hebben in juli al een aanvraagformulier ontvangen. Haarlemmers met een laag inkomen, die geen HaarlemPas hebben, kunnen op de website van de gemeente Haarlem kijken of zij in aanmerking komen voor deze regelingen. De gemeente hoopt zo veel mogelijk mensen uit de doelgroep te bereiken. Voor komend schooljaar zijn al voor 1500 kinderen aanvragen ingediend.

Voor de regelingen moeten formulieren worden ingevuld. Mensen die dat te veel poespas vinden, kunnen daarvoor de hulp inroepen van het sociaal wijkteam.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.