Goedkoper naar Lowlands en Latin Village door massale verkoop kaartjes: regenjas aan en gaan [video]

Laarzen zijn geen overbodige luxe.

Laarzen zijn geen overbodige luxe.© foto’s jan lamers

Al sjouwend naar de camping.

Al sjouwend naar de camping.© foto’s jan lamers

1 / 3
Amsterdam

Festivalgangers proberen vanwege de matige weersvoorspellingen massaal hun tickets te verkopen voor zachte prijsjes. Wie twijfelt, moet gewoon gaan, aldus meteoroloog Cees Ceulemans. Want met dat slechte weer valt het best mee.

Afgelopen twee weken gingen honderden kaarten in de verkoop voor onder meer Lowlands, Latin Village en Strafwerk, die dit weekend zijn. Het is wel duidelijk: flink wat festivalliefhebbers maken zich zorgen om het weer.

Dit biedt kansen voor wie overweegt wel te gaan: het grote aanbod van tweedehands kaartjes zorgt dat de prijzen flink dalen. Kostte een regulier weekendticket voor Lowlands 210 euro, nu zijn ze te koop voor rond de 160 euro op Ticketswap. Een platform om op een veilige manier tickets te kopen of verkopen. Scheelt toch weer geld dat op het terrein uitgegeven kan worden. Of aan een goede regenjas.

Eerder deze week was die prijs nog lager: sommige tickets zijn voor 120 euro verkocht en enkeling tikte nog minder af. Donderdag werden er ruim 200 kaartjes voor Lowlands aangeboden. Op Marktplaats staan er ook tientallen te koop onder de verkoopprijs, maar hier is niet altijd met zekerheid te zeggen of dit om echte kaarten gaat.

Ook kaartjes voor het festival Latin Village in Velsen-Zuid (recreatiegebied Spaarnwoude) gaan volop in de verkoop. Voor dit festival worden op Ticketswap, in vergelijking met Lowlands, veel meer tweedehands kaarten aangeboden.

Voor deze zaterdag, wanneer de weersvoorspellingen het slechts zijn, worden er ruim 1100 kaarten aangeboden. Voor het hele weekend staan er nog 308 tickets te koop en voor zondag willen 450 festivalgangers van hun kaartjes af. Toch kunnen deze kaarten allemaal nog verkocht worden: 1700 personen geven aan op zoek te zijn naar een ticket voor dit festival.

De eerste festivalgangers waren al vroeg op het Lowlandsterrein te vinden.

De eerste festivalgangers waren al vroeg op het Lowlandsterrein te vinden.© foto jan lamers

Bepakt naar het festival.

Valt wel mee

Maar wordt het weer echt zo dramatisch dit weekend? Volgens meteoroloog Cees Ceulemans van Weerplaza valt het allemaal ’hartstikke mee’. ,,Ja, er vallen buien, maar het regent niet constant en het wordt ook niet koud. Het kan oplopen tot 23 graden. Vrijdag wordt het prima festivalweer, zaterdag is het wisselvallig en zondag verwachten we meer zon. Je hebt dit weekend genoeg droge momenten. Ik zou mij in ieder geval mij niet laten tegenhouden door het weer.’’ Hij adviseert wel om goed voorbereid op pad te gaan. ,,Uiteraard is een regenponcho of -jas verstandig, maar ook zonnebrand zou ik meenemen.’’

Overigens zijn de tot nu verkochte kaarten op de tweedehands markt (ruim 8000) voor Lowlands, maar een klein deel van alle verkochte kaarten: het festival in Biddinghuizen verwacht 60.000 bezoekers. Donderdag trokken al veel Lowlandsbezoekers naar het terrein. De eerste tenten werden al vroeg op de dag opgezet.

Festivalfanaat Jan Lamers uit Purmerend liet zich ook niet door het weer tegenhouden en liep hier donderdag al rond. ,,Ik heb mijn tent op een wat hogere plek gezet, zodat de regen niet naar binnen loopt. Ook heb ik genoeg warme kleding mee en een regenjas. Als je je goed voorbereidt, is er niets aan de hand. Leuk wordt het toch wel.’’

Het is donderdag al aardig druk.

Het is donderdag al aardig druk.© foto’s jan lamers

Al aardig druk op donderdag bij het Lowlandsterrein.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.