Maaltijd in vliegtuig in gevaar door acties van KLM Catering Services

ANP
SCHIPHOL

Reizigers vanaf Schiphol krijgen donderdag mogelijk niet altijd een maaltijd aan boord van hun vlucht. Daarvoor waarschuwt vakbond FNV vanwege een stiptheidsactie van medewerkers van KLM Catering Services. Die gaan niet alleen alle regels tot de letter volgen, maar weigeren ook overwerk te verrichten.

Het personeel van de luchtvaartcateraars wees in juni een eindbod van de werkgevers met overgrote meerderheid af. Volgens FNV zijn er nog meerdere acties gepland deze maand. Het personeel wil een loonsverhoging, een betere reiskostenvergoeding en regelingen om het werk langer vol te kunnen houden.

De branchevereniging voor de contractcatering, Veneca, is verbaasd dat vakbond FNV Catering stiptheidsacties heeft aangekondigd bij de maaltijdverzorging voor luchtvaartmaatschappijen op Schiphol. De organisatie wijst erop dat er sinds het voorjaar wordt onderhandeld met FNV, CNV en de Unie. Daar volgde half juni een „passend eindbod” uit vanuit Veneca aan de bonden. „FNV heeft dit zonder inhoudelijk overleg met ons afgewezen. Dat vinden we jammer. Veneca acht de aangekondigde acties dan ook niet in het belang van cateringmedewerkers en de branche”, zo laat het weten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.