Onemanshow van Lewin Maladay leidt Bloemendaal naar overwinning

Bloemendaal

Cricket is weliswaar een teamsport, maar het kan gebeuren dat een speler - met name aan bat - zo geweldig uithaalt, dat een overwinning zo goed als solo wordt gerealiseerd.

Speler-coach Lewin Maladay van hoofdklasser Bloemendaal deed het zondag tegen het op de vierde plaats staande VVV.

De gasten uit Amsterdam starten op het veld aan de Bloemendaalse Donkerelaan met batten en brachten een alleszins redelijk totaal van 194 runs op het scorebord. Bij de Bloemendaalse bowlers presteerde Paddy Reardon het best met vier genomen wickets. De 43 runs die het Bloemendaal kostte maakten het een dure rooftocht. Ook prijzig was het optreden van bowler Malady die 46 runs toeliet terwijl hij twee wickets pakte.

Het had wellicht een puntje van kritiek kunnen opleveren aan het adres van de Australische cricketer. Maar de ‘Aussie’ snoerde in de tweede innings iedereen de mond door als startende batsman een geweldige reeks neer te zetten. ,,Als hij een bal zag, sloeg-ie hem weg’’, meldde Paddy Reardon na de Bloemendaalse winst.

Alsof het een Twenty20 match betrof, liet Maladay kogel na kogel los. De batsman slechtte de 100-barrière na slechts 55 ballen. In het scoreboek werd een over genoteerd waarin Timmerfabriek Maladay liefst 25 runs aan het Bloemendaalse totaal toevoegde. Met 109 runs op zak zweeg het Australische kanon en maakten Ramesh Babu (52 not-out) en Kokilan Raradurai (27 not-out) het karwei af. Na 32 overs was de winnende 198 voor 3 voor Bloemendaal een feit.

Rood en Wit zag een spannende partij tegen Kampong nipt verloren gaan. Het is dit seizoen bepaald niet de eerste keer dat een evenwichtig duel voor de Haarlemmers de verkeerde kant op valt. De door de regen tot 35 overs teruggebrachte wedstrijd werd geopend door de batsmen van Rood en Wit die op het stroeve gras niet verder kwamen dan 111 voor 9.

Een gelopen koers was het zeker niet want ook Kampong kwam nooit op stoom. Met nog zes ballen te gaan vloog de ploeg uit Utrecht met 112 voor 8 winnend over de finishlijn. Bij Rood en Wit maakte de pas dertien jaar oude Teun Leyer zijn debuut.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie