Overtredingen Tata, Akzo, Dobbe en Katwijk Chemie

De verffabrieken van Akzo in Sassenheim.© foto silvan schoonhoven

Frans van den Berg
Amsterdam

In deze regio zijn het afgelopen jaar in ieder geval bij Akzo, Action, Dobbe, Schouten, Givaudan, Nuon, Tata en Katwijk Chemie overtredingen geconstateerd.

Dat blijkt uit de inspectierapporten die op de centrale website brzoplus.nl staan. Hierop staan alle bedrijven die vallen onder het Besluit risico’s zware ongevallen. Momenteel zijn dat 399 bedrijven. Uit het jaarverslag over 2018 blijkt dat 43 procent van de bedrijven zich keurig aan de regels hield. Het percentage is in de afgelopen vijf jaar stabiel gebleven.

In Noord-Holland (zonder de Amsterdamse haven) en de Leidse regio gaat het om 24 bedrijven. Uit de meest recente rapporten blijkt dat bij het distributiecentrum van Action in Zwaagdijk twee lichte overtredingen werden gerapporteerd, twee lichte bij Nuon in Velsen-Noord en maar liefst zes lichte bij smaakstoffenproducent Givaudan in Naarden. Bij Tata Steel in IJmuiden ging het om vier middelzware overtredingen en tien lichte.

Bij Akzo Nobel in Sassenheim werden tien lichte overtredingen genoteerd en bij Katwijk Chemie één middel en zes lichte. Ook transportbedrijven worden doorgelicht en dat leverde bij Dobbe in Roelofarendsveen maar liefst acht lichte overtredingen op en bij Schouten Olie in Alphen aan den Rijn drie lichte.

Veiligheid in chemie kan beter. Kleine fout kan grote gevolgen hebben

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.