Extra raad Bloemendaal over treinverkeer F1-races

Station Overveen

Station Overveen© Archieffoto HMC

Margot Klompmaker
Bloemendaal

PvdA, Liberaal Bloemendaal en Hart voor Bloemendaal hebben gevraagd om een extra raadsvergadering maandag 26 augustus. Zij willen dan praten over de motie van GroenLinks en PvdA betreffende extra treinverkeer tijdens de F1-races.

De motie is 4 juli ook aan de orde geweest, maar toen staakten de stemmen. De fracties hebben haast want twee dagen later, op 28 augustus, is opnieuw bestuurlijk overleg in Zandvoort met alle betrokken overheden over de gang van zaken tijdens de F1-races. De drie fracties willen wethouder Wijkhuisen een duidelijke boodschap meegeven voor dat overleg.

De motie gaat over de plannen van ProRail om het treinverkeer tussen Haarlem en Zandvoort tijdens de F1-races te intensiveren. Ook zouden er tijdens het zomerseizoen meer treinen kunnen worden ingezet. De motie dringt aan op een maximum van 6 treinen per uur (12 treinen vice versa). Inwoners van Overveen zijn sterk gekant tegen de uitbreiding van het treinverkeer. Zij vrezen een tweedeling van het dorp (spoorovergang vrijwel permanent dicht) en lawaai bij hun huizen.

Of de vergadering maandag doorgaat is afhankelijk van het aantal aanwezige raadsleden: minimaal de helft van het aantal zetels plus een.

Opvallend is dat GroenLinks, mede-indiener van de motie, niet om een extra vergadering heeft gevraagd. ,,Het is niet zeker dat er dan voldoende voor-stemmers aanwezig zijn’’, aldus fractievoorzitter Kruijswijk.

,,Onze motie is gericht op het voorkomen van overlast en verkeersproblemen. Daar zijn maatregelen voor te nemen. We hebben inmiddels de indruk dat de wethouder zal aandringen op die maatregelen.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.