’Geen reden voor extra actie asbest Zandvoort’

’Geen reden voor extra actie asbest Zandvoort’
© Foto Patrick Berg
Zandvoort

De Zandvoortse wethouder Joop Berendsen ziet geen reden voor extra maatregelen rondom het asbest op het voormalige Corodex-terrein in Zandvoort-Noord.

Hij laat dat weten in een brief aan de gemeenteraad naar aanleiding van berichtgeving in deze krant en vragen van de gemeenteraadsfractie van OPZ.

Hij acht de genomen maatregelen voldoende. ’De locatie betreft een bouwterrein dat volledig is afgesloten met een hekwerk. Het hekwerk zit ook op slot. Op het hekwerk is een bord aangebracht waarop staat aangegeven: ‘verboden toegang voor onbevoegden’, zo schrijft hij.

De plekken op het terrein waar asbestbuizen liggen, zijn gemarkeerd met waarschuwingslinten. Berendsen: ,,De buizen bestaan uit hecht gebonden materiaal. Ook zijn deze buizen, wanneer zij enigszins beschadigd waren ingespoten met Foster Protektor Sealant. Dit middel is speciaal ontwikkeld voor het inkapselen van asbesthoudende materialen. Het geeft een goede hechting aan de ondergrond en voorkomt het vrijkomen van losse vezels. Het bovengenoemde is conform geldende wet- en regelgeving.’’

Hij laat weten dat de GGD aangeeft dat het gezondheidsrisico door asbest afhangt van de hoeveelheid vezels die iemand inademt. ,,Daarnaast is het zo dat iedereen asbest inademt, want er zitten altijd wat kleine hoeveelheden asbestvezels in de buitenlucht.’’ Doordat het terrein is afgesloten, is de kans op blootstelling volgens de wethouder ’nihil’.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie