Kinheim lijdt eerste nederlaag en RCH-Pinguins profiteert optimaal

Kinheim lijdt eerste nederlaag en RCH-Pinguins profiteert optimaal
Haarlem

Kinheim leed zondag de eerste nederlaag van de tweede seizoenshelft. De Haarlemmers verloren met liefst 1-11 van Amsterdam Pirates. Het eerste duel eindigde in een 9-4 zege voor Kinheim.

Coach Michael Crouwel wist niet wat hij zag zondag. ,,Een collectief falen”, aldus Crouwel. ,,Ten opzichte van de eerste wedstrijd waren we veel te nonchalant. Blijkbaar moest dit een keer gebeuren.” Zaterdag kenden werpers Martijn Schoonderwoerd en Al Morales geen problemen met de Amsterdammers.

RCH-Pinguins won zaterdag met 6-1 van UVV. De Heemstedenaren profiteerden ook zondag van de nederlaag van Kinheim met een 8-2 zege in Utrecht.

Onze Gezellen deelde het tweeluik met Wassenaar. Het eerste duel werd met 2-1 beslist in Haarlems voordeel en zoals gewoonlijk wist OG in Wassenaar niet te winnen: 3-4. Nick Boxelaar gooide sterk zaterdag en stond maar een run toe. Het winnende punt werd binnengelopen door Mitchell Koot na een hit van Milan Lammerts.

Zondag stond het na twee innings al 4-1 en die tik kwam OG niet meer te boven. Sparks heeft nog steeds alle duels gewonnen in ’the bottom eight’. The Hawks werd twee maal verslagen: 11-8 en 10-2.

,,Het enige is dat we duels eerder moeten afmaken. Als we er nog twee winnen moeten we veilig zijn”, voorzag coach Rick Hetem.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie