Grondpersoneel KLM legt maandag werk neer

ANP
Reactie KLMSCHIPHOL

Grondpersoneel van KLM legt maandagochtend van 08.00 tot 10.00 uur het werk neer. Dat meldt vakcentrale FNV zaterdag. Volgens FNV staakt het personeel die uren voor een beter loon, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters.

Cao-onderhandelingen tussen de bond en de luchtvaartmaatschappij zijn vastgelopen. De FNV wil dat de medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. KLM biedt een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen. Werknemers zijn daar over niet te spreken.

Vakbond FNV vond het loonbod te mager om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen en kondigde na het aflopen van een ultimatum, vrijdag om 17.00 uur, al aan dat er acties zouden komen.

De FNV beseft dat de staking "tot overlast en vervelende situaties kan leiden".

De werkonderbreking is onnodig, vanwege het "loonvoorstel dat KLM de bonden afgelopen donderdag heeft gedaan", zegt KLM zaterdagavond.

De luchtvaartmaatschappij zegt haar uiterste best te doen ongemak voor haar passagiers te beperken. "We vragen onze passagiers daarom zondagavond en maandag goed de informatie te volgen op de KLM website en de KLM-app."

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.