Auto brandt volledig uit op A9 bij Velsen-Zuid

© Foto’s: Ko van Leeuwen

1 / 14
Internetredactie
Velsen-Zuid

Een auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag in brand gevlogen op de A9 bij Velsen-Zuid. Het voertuig brandde volledig uit.

De bestuurder reed omstreeks 3.30 uur in de richting van Haarlem toen hij vlammen zag aan de achterzijde van zijn wagen. Op een noodparkeerplaats langs de spitsstrook wist hij zijn auto stil te zetten. Hij kon ongedeerd uitstappen en belde de brandweer.

De brandweer wist de brand snel te blussen. Tijdens het nablussen raakte de benzinetank echter lek en de uitstromende benzine vatte vlam. Na een aantal bluspogingen met schuim moesten de brandweerlieden constateren dat de benzine bleef lekken en telkens ontvlamde. Besloten werd om de benzine gecontroleerd te laten opbranden.

Een berger heeft het voertuig uiteindelijk opgetild zodat de brandweer ook de onderzijde van de auto kon blussen. Na nog eens vijf kwartier was de brand dan echt geblust.

© Foto: Ko van Leeuwen

Om de brand te blussen is zoveel schuim gebruikt dat het schuimtoestel twee keer moest worden bijgevuld. Het wegdek heeft schade opgelopen, Rijkswaterstaat zal dat laten repareren.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.