Glynor Plet maakt mogelijk debuut in de basis tegen MVV

Velsen-Zuid

Andries Jonker keert vrijdagavond met Telstar terug naar de club waar hij tussen 2004 en 2006 werkzaam was als trainer.

Ondanks dat het al dertien jaar geleden is sinds hij uit Maastricht vertrok, kent Jonker nog veel mensen bij MVV. ,,Het is mooi om te zien dat de club nog altijd door veel dezelfde mensen wordt gerund. Ron Elsen was destijds hoofd jeugdopleiding. Tegenwoordig is hij technisch directeur. Toen ik hoofd opleidingen was bij Arsenal, kwam een aantal jeugdspelers op huurbasis uit voor MVV. Mijn zoon is getrouwd met een Maastrichtse. Zij zitten morgen op de tribune. Dat is toch leuk.”

MVV begon met twee nederlagen, waarna het in de laatste drie wedstrijden zeven punten pakte. Telstar begon juist met zeven punten in drie wedstrijden en verloor de laatste twee speelronden van NEC (4-2) en Cambuur Leeuwarden (0-2). Vooral thuis tegen de Friezen kwam Telstar beroerd voor de dag. ,,De aansluiting in de aanval was gewoon slecht. Spits Reda Kharchouch stond er te vaak alleen voor”, stelt Jonker. ,,We hebben een heel jonge ploeg. Je ziet in elke sport dat sporters soms niet doen wat elke dag aan ze wordt verteld. We hebben er deze week veel aandacht aan besteed. Ik verwacht dat dat dan ook tegen MVV geen probleem meer is.”

De inzetbaarheid van Reda Kharchouch tegen MVV is een vraagteken. De spits komt over van de amateurs van OFC en moet wennen aan de intensiteit van het bestaan als profvoetballers. ,,Hij doet het goed, maar moet stabieler worden. Dat is ook logisch. Hij moet wennen aan de intensiteit.” Mogelijk maakt Glynor Plet zijn debuut in de basis. Jonker: ,,Het zit eraan te komen, deze week of de volgende.”

Meer nieuws uit Telstar