Glynor Plet speelt tegen MVV slordig en onwennig, maar scoort wel al zijn derde doelpunt van het seizoen [video]

Maastricht

Scoren verleer je niet. Vraag het aan Glynor Plet. Hij speelde tijdens de met 1-2 gewonnen wedstrijd bij MVV onwennig, maar tekende wel voor zijn derde goal van dit seizoen.

Plet had de laatste weken dan wel al twee doelpunten gemaakt in drie invalbeurten, maar in de basis starten en negentig minuten volmaken viel hem toch zwaar. Zeker in de eerste helft was zijn spel onvoldoende, zo oordeelde hij ook. ,,Het was onwennig, ik was veel te slordig.”

Het was ruim twee jaar geleden dat Plet voor het laatst negentig minuten had gemaakt in een officiële wedstrijd. Kort daarop verloor hij zijn basisplek bij de Turkse club Alanyaspor en liep hij twee jaar lang vooral rondjes op het trainingsveld.

Bij Telstar doet de spits weer waar hij tijdens zijn eerste periode bij de Velsense club zoveel indruk mee maakte: doelpunten maken.

,,Dat is waar je voor leeft. De eerste goal ontstond vanuit een chaotische situatie. Ik raakte de bal heel zachtjes aan, zag dat hem over de lijn rolde en begon te juichen. De scheidsrechter leek even te twijfelen of hij wel telde, ik was enorm opgelucht toen zijn assistent aangaf dat het een doelpunt was.”

Glynor Plet, Andries Jonker, Benaisa Benamar en Anass Najah vieren de driepunter.
© Foto Orange Pictures / Frank Kerbusch

Dat de bal daarvoor in een soort scrimmage twee keer van de lijn was gehaald door een verdediger van MVV, was Plet volkomen ontgaan. Telstar speelde in Maastricht het grootste gedeelte van de wedstrijd met drie aanvallers. Plet werd omringd door Elayis Tavsan en Reda Kharchouch. ,,Ik vond de toevoer van die jongens heel erg goed. Reda is supersterk en Tavsan was heer en meester in het strafschopgebied.”

Sparta-huurling Tavsan ontbrak vorige week tegen Cambuur Leeuwarden (0-2 nederlaag) vanwege interlandverplichtingen. Hij bewees wederom zijn waarde. De achttienjarige speler is met zijn dribbels bij vlagen ongrijpbaar voor de defensie.

Volgens Jonker gaf zijn spel in de tweede helft de doorslag. ,,We wisten dat hij de verdediging van MVV de baas was, maar moesten hem in stelling brengen. Dat lukte in de eerste helft niet. Ik heb erop gehamerd in de rust om dat beter te doen. Dan zie je dat er van hem heel veel dreiging uitgaat.”

Na iets meer dan een uur leidde zo’n dribbel tot de tweede treffer. Tavsan dribbelde de zestien in, werd aangeraakt door een verdediger van MVV maar kreeg de bal wel nog bij Kharchouch. Die schoot met veel gevoel prachtig raak in de kruising. ,,Ik dwong de keeper op ziijn verkeerde been. Hij verstapte zich en ik kon mooi raak schieten.”

Voor Kharchouch was het doelpunt een mooie opsteker. Vorige week tegen Cambuur Leeuwarden speelde hij net als zijn meeste teamgenoten een moeizame wedstrijd. ,,Het was aan de linkerkant even wennen, maar ik denk dat ik het goed heb ingevuld.”

Jonker was niet blij met de late tegentreffer van MVV, die ontstond uit de corner. ,,Dat was onnodig. 0-2 was een terechte uitslag geweest.’’

MVV-Telstar 1-2

52. Plet 0-1, 66. Kharchouch 0-2, 90+2 Schroijen 1-2

MVV Deusings; Vermijl (71. Frenoy), Shemar Martina, Mares, Bonifazi; Van Acker (61. Nys), Kot, Shermaine Martina; Schroijen, Van den Hurk, Nissilä (61. Goppel).

Telstar Swolfs; El Yaakoubi, Korpershoek, Benamar, Berenstein (69. Sno); Gilmour, McGuane (80. Najah), Lynen; Tavsan, (90. Houben) Plet, Kharchouch.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen