Vuurdoop van stichting 4All Vitaal tijdens burenloop in de Heemskerkse buurt Oosterwijk op Burendag

Heemskerk

Vitaal in alle betekenissen die er maar zijn. De in maart opgerichte stichting 4All Vitaal wil zich op velerlei manieren inzetten voor inwoners van de IJmond. Qua voeding. Of beweging. De sociale cohesie tussen de bevolking verbeteren. Noem maar op.

De stichting is in het leven geroepen door bewoners uit de regio die de onderlinge verbondenheid willen verbeteren. De eerste keer dat 4All Vitaal (Vooral Vitaal) naar buiten treedt is zaterdag 28 september, tijdens de nationale Burendag.

In de Heemskerkse buurt Oosterwijk houdt de organisatie een buurtwandeling van drie kilometer, inclusief diverse activiteiten. ,,Voor zowel het lichaam als het brein”, zegt voorzitter Richard Rozing uit Velsen-Noord.

,,Bezoekers kunnen die dag kennismaken met sport- en bewegingsactiviteiten. Zo is er in de aanloop van de dag een kleurplaatactie die kinderen vanaf 23 tot 28 september kunnen inleveren bij Toman Optiek.

Deelnemers aan de burendagwandeling kunnen zich aanmelden in de Wijkwinkel op het Europaplein, uiterlijk om 14 uur. De deelnemers krijgen een stempelkaart en wandelroute.

,,Het doel is om kennis te maken met beweging, gezonde voeding, een diversiteit aan talen en culturele activiteiten voor jong en oud”, gaat Rozing verder. Na de wandeling ontvangen de mensen na inlevering van een volle stempelkaart bij wijkwinkel Oosterwijk een cadeautje. Zij kunnen automatisch meedoen aan een loterij die 15 uur begint.

De stichting is nog veel meer van plan, maar daar wil Rozing niet veel over kwijt. ,,Eerst deze dag maar een succes, dan komt er een ongetwijfeld een vervolg.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.