Roel de Witlezing houdt herinnering aan voorvechter natuur en recreatie levend

Roel de Wit in zijn tijd als burgemeester van Alkmaar.© Regionaal Archief Alkmaar

Peter Schat
Haarlem

Landschapsarchitect Berno Strootman spreekt zaterdag 28 september de eerste Roel de Witlezing uit. Oud-Statenlid Nico Papineau Salm: ,,Voormalig commissaris van de Koningin van Noord-Holland en burgemeester van Alkmaar Roel de Wit was voorvechter van behoud en ontwikkeling van natuur en landschap. Mede ten behoeve van recreatie.’’

Met de naar hem genoemde lezing wil de PvdA, de partij van zowel De Wit als Papineau Salm, de herinnering aan zijn verdiensten op het gebied van landschap, natuur en recreatie levend houden.

Strootman is oprichter en directeur van Strootman Landschapsarchitecten en Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving. De titel van zijn lezing luidt ’Handen uit de mouwen!’ en behelst een pleidooi voor een daadkrachtige regionale overheid met de blik op de lange termijn.

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk opent de lezing en de ochtend wordt afgesloten door gedeputeerde Adnan Tekin van milieu. Singer-songwriter Fons Stam luistert de bijeenkomst muzikaal op.

De lezing vindt plaats in de Doelenzaal van de Bibliotheek Haarlem Centrum in de Gasthuisstraat. Aanvang 10.30 uur, zaal een half uur eerder open. Aanmelden gewenst: kagies@noord-holland.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.