FC Volendam wint spectaculaire vissersderby van Telstar: 1-2 [video]

Velsen-Zuid

FC Volendam heeft zich op een lekkere derbyavond in Velsen-Zuid drie punten veroverd door Telstar met 1-2 te verslaan. Volendam toonde zich het meest effectief.

Na een dominante eerste helft van Telstar, leek het fluitsignaal voor de start van de tweede helft voor Telstar het signaal om zo snel mogelijk de openingstreffer te maken.

Spits Reda Kharchouch was twee keer heel dichtbij, maar zijn schoten miste precisie. En zoals zo vaak in het voetbal, viel de goal toen aan de andere kant. Francesco Antonucci kreeg van zijn bewakers vrije doortocht en tekende voor de 0-1.

Het was vanaf de eerste minuut een spectaculaire wedstrijd. Het spelbeeld paste bij het karakter van een derby. Het zorgde voor een wedstrijd waarin weliswaar veel fouten werden gemaakt, maar waarin vooral veel te beleven viel.

Het spel veerde op en neer en dat resulteerde in kansen over en weer. Telstar had het betere van het spel, maar Volendam profiteerde in de tegenaanval van de snelheid van de aanvallers.

Nick Doodeman liet voor Volendam na om een fout van Frank Korpershoek af te straffen en aan de andere kant kopte Benaisa Benamar tegen de lat aan.

Voeg daar een flinke dosis strijdlust en lekker gevuld stadionnetje met liefst driehonderd uitsupporters aan toe en je zou bijna denken dat de vissersderby dan eindelijk echt begint te leven.

Telstar had de hele wedstrijd het initiatief, maar Volendam had zijn zaakjes prima op orde. Zeker in de tweede helft gaf het weinig weg. In de slotfase wist het bovendien te profiteren van de ruimte die Telstar bij het zoeken naar de gelijkmaker weggaf. Jelle Duin maakte voor de tribune vol Volendam-supporters de tweede goal.

Al diep in blessuretijd leek het nog spannend te worden toen debutant Rashaan Fernandes de aansluitingstreffer maakte. Telstar stormde naar voren en Reda Kharchouch was zelfs nog erg dichtbij, maar kreeg de bal er zittend op de grond net niet in.

Hij was van mening dat hij gehaakt werd door een been van een Volendam-speler. De scheidsrechter zag er niets in en zo ging Volendam naar huis met drie punten.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen