Luxe cruise vol verrassingen brengt Britse passagiers naar de Hema in IJmuiden

Van onze verslaggever
IJmuiden

Het had een grote verrassing moeten worden. En dat werd het. Maar niet zoals de Britse passagiers van een luxe cruiseschip hadden gehoopt. Zij bellen boos naar Britse media omdat hun ’verrassingstocht’ langs ’onontdekte pareltjes’ aan de Noordzee ze onder meer naar IJmuiden leidde.

De cruise aan boord van het schip de Balmoral kostte ruim duizend euro. Afgelopen maandag kozen de gelukkigen die een dergelijke vakantie kunnen betalen het ruime sop. Bestemming: onbekend. Dat was een verrassing.

Wat bleek? Het schip meerde onder meer aan in de Britse gokplaats Great Yarmouth en het Franse Duinkerken, waar de cruisegangers vlak bij een vluchtelingenkamp terechtkwamen. Een slechte start van wat een droomreis had moeten worden. Vervolgens kwam Antwerpen – daar viel wel iets te beleven. De volgende stop was IJmuiden.

De toeristen kwamen aan in de haven, werden in bussen gestopt om vervolgens het centrum van IJmuiden te kunnen ontdekken. Ze werden afgezet voor de plaatselijke Hema-vestiging. „Het is alsof we in een buitenwijk terecht zijn gekomen, met alleen sociale huurwoningen en goedkope winkels”, klaagt een passagier die The Sun contacteerde vanwege de onvrede.

„Het is een ramp tot nu. We hebben het hele jaar gespaard. En dan kom je terecht op dit soort plekken”, klaagt iemand over Duinkerken en IJmuiden. „Sommigen willen de volgende keer niet eens meer uitstappen. Die willen zo snel mogelijk naar huis.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.