Verdachte fatale brand in Rudolf Steinerstraat Haarlem blijft langer in cel

Jacob van der Meulen
haarlem

De 44-jarige man die werd aangehouden na een explosie en brand in een woning aan de Rudolf Steinerstraat blijft langer vastzitten. De Haarlemse rechtbank bepaalde donderdag dat hij in bewaring wordt genomen voor een periode van maximaal drie maanden. Hij brengt die tijd door in een huis van bewaring.

De man werd aangehouden nadat explosies en een felle brand een galerijflat volledig had verwoest. In de flat trof de brandweer een stoffelijk overschot aan. Het Openbaar Ministerie wil twee weken na dato nog niet vertellen wat de identiteit is van het slachtoffer.

De enorme ravage en de omstandigheden waaronder het slachtoffer werd gevonden zouden de identificatie ernstig bemoeilijken, aldus een woordvoerder. Bij de brand moest het grootst deel van de 48 appartementen tellende flat worden ontruimd.

Lees ook: Dode bij uitslaande brand in Haarlems flatgebouw: 48 woningen ontruimd [video]

In de buurt wordt alom aangenomen dat het gaat om de vrouw van de verdachte. Drie van de kinderen van het echtpaar zouden in veiligheid zijn gebracht.

De man meldde zich in de Rudolf Steinerstraat terwijl hulpverleners nog druk in actie waren. Na controle van zijn papieren werd hij meteen door de politie gearresteerd.

De verdachte is een 44-jarige taxichauffeur van Afghaanse afkomst, die al ruim vijftien jaar in Nederland woont.

Lees ook: Verdachte Haarlemse flatbrand had eigen taxibedrijfje: alle huisdieren flat Steinerstraat overleefden brand

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.