Niemand wil vliegticket voor Telstar-speler Roscello Vlijter betalen, international blijft nog ruim twee weken in Suriname

Milo Lambers
Paramaribo

Roscello Vlijter van Telstar heeft zijn paspoort terug, maar vliegt nog niet terug naar Nederland. Hij blijft in Suriname tot na de interlands tegen het nationale team van St. Vincent en de Grenadines in oktober. Niemand wil zijn vliegticket betalen.

Vlijter raakte begin september zijn paspoort kwijt, waardoor hij niet na de interlandperiode terug kon keren naar Telstar.

Het leek erop dat Vlijter deze week terug zou vliegen. Hij had zijn paspoort en benodigde papieren in handen. Echter bleek zowel Suriname als Telstar niet bereid om de vliegticket van Vlijter te betalen. ,,Dit is erg pijnlijk”, reageert trainer Andries Jonker. ,,Vlijter is een nationaal teamspeler, iedereen kent hem in Suriname. Toch heeft het hem drie weken gekost om de benodigde papieren te verkrijgen. Omdat zijn vliegticket inmiddels was verlopen, had hij een nieuwe nodig. Suriname zegt het niet te willen en kunnen betalen, en ook voor Telstar is dat niet mogelijk. Daarom is besloten dat hij in Suriname blijft tot na de interlandperiode. Het heeft ook geen zin om hem hier een week op de training te hebben, waarna hij weer terugvliegt naar Suriname voor de volgende interlands.”

De negentienjarige Vlijter traint nu mee met het nationale team. Zij trainen dagelijks, aangezien de nationale competitie stil ligt. Vlijter kwam deze zomer transfervrij over uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij maakte opzien door in de media te verkondigen dat hij via Telstar zo snel mogelijk een transfer wil maken naar Bayern München. Vlijter is geen basisspeler bij Telstar. Hij wacht nog op zijn officiële debuut.

Meer nieuws uit Telstar