Promes geeft wedstrijdbal aan jongste zoontje [video]

Quincy Promes na zijn hattrick tegen Fortuna Sittard.© ANP

ANP
AMSTERDAM

Met de wedstrijdbal vol met handtekeningen onder een bovenarm wandelde Quincy Promes na de zege van Ajax op Fortuna Sittard (5-0) door de catacomben van de Johan Cruijff Arena. "Dat mag toch als je driemaal scoort?", lachte hij. "Ik geef 'm aan mijn tweejarige zoontje. Leuk voor op zijn kamer toch?"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Siem de Jong had een viltstift bij zich in de kleedkamer", vertelde Promes. "Daarna ben ik naar mijn medespelers gelopen voor een krabbel. Zo vaak scoor ik niet driemaal. In Nederland nog nooit eerder. In Rusland voor Spartak Moskou wel eenmaal. Maar meestal stopt het bij mij met een of twee doelpunten."

Lees ook: Ajax breekt na rust het verzet van Fortuna [video]

Na een moeizame start met fysiek ongemak en enkele invalbeurten lijkt de 27-jarige Promes zijn draai aardig te hebben gevonden bij Ajax, de club waar hij vlak voor zijn zestiende verjaardag werd weggestuurd. Tegen Fortuna Sittard opende hij voor het derde duel op rij de score. Begin deze maand maakte hij ook al de 1-0 in het uitduel met Sparta Rotterdam.

"Het is leuk om te scoren, maar ik wil vooral belangrijk zijn voor de ploeg", zei Promes. "Nu krijg ik veel aandacht, Maar Dusan Tadic bereidt twee van mijn drie doelpunten fantastisch voor. We doen het met z'n allen. Dat is ook de enige manier om kampioen te worden."

Promes scoorde driemaal na rust, nadat hij door trainer Erik ten Hag van de linkerflank naar de positie achter de centrumspits was gedirigeerd. Donny van de Beek maakte plaats voor hem en zakte een positie naar achteren op het middenveld. "Zo kregen we nog meer mensen in hun strafschopgebied", zei de 39-voudig international. "Er moest ook iets veranderen, want 0-0 bij rust tegen Fortuna mag eigenlijk niet. Dat moet beter."

"Er is veel over mij gezegd en geschreven", zei Promes. "Maar ik denk dat ik de laatste duels mijn waarde heb bewezen. Ik hoef niet lang te wennen. Ik kom hier vandaan, ik ben Amsterdammer. Ik krijg misschien sneller kritiek dan anderen omdat mensen mij niet hebben zien spelen bij Spartak Moskou", doelt hij op een serie van 135 duels in Rusland met maar liefst 66 doelpunten en 34 assists. "Hier wil ik ook belangrijk zijn, als spits of rechterspits."

Promes mist in de Nederlandse media wel eens waardering, die hij na afloop van het duel met Fortuna Sittard wel kreeg van Bassala Sambou, de spits van de bezoekers uit Limburg.

De oud-aanvaller van Coventry City en Everton stond ruim een half uur na de wedstrijd nog geduldig te wachten. Hij wilde graag het shirt van de man van de wedstrijd. "Tuurlijk 'brother", zei Promes voordat hij zijn shirt overhandigde en met de wedstrijdbal voor zijn zoontje naar huis ging.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen