Marijke Helwegen in overheidsclip tégen borstvergrotingen [video]

Marijke Helwegen en minister Bruno Bruins van Volksgezondheid.

Peter Schat
Baarn

Marijke Helwegen is van ambassadrice van de cosmetische chirurgie veranderd in voorvechtster voor niet-je-borsten-laten-vergroten. Donderdag zette het ministerie van Volksgezondheid een filmpje online met de Baarnse diva in de hoofdrol, waarin zij waarschuwt voor de gevaren van borstprotheses.

,,Mijn tweede implantaten, toen ik ze heb laten vervangen, zijn gaan lekken. De siliconen lagen in de borstruimte en de protheses waren helemaal stuk’’, vertelt ze in de clip. Minister Bruno Bruins van VWS sluit het filmpje af met de vermaning aan wie klachten en pijn heeft na een cosmetische ingreep, direct ’het gesprek aan te gaan met uw dokter’.

,,Er zullen wel meer mensen zijn die zeggen, eerst verkoopt ze die prothesen en dan, op een gegeven moment gaat ze waarschuwen. Maar dat is kort door de bocht en negatief gedacht. Want hoeveel mensen zouden zoals ik de guts hebben om dat eerlijk te vertellen terwijl ze BN’er zijn? Ik ben daar echt mee naar buiten gekomen om te waarschuwen’’, zegt Helwegen.

,,Je wil niet weten hoeveel er mis kan gaan. En dan gaan die bloedmooie meisjes nog helemaal naar het buitenland voor bil- en borstprotheses. Bij problemen ben je hier niet verzekerd, omdat die artsen hier niet geregistreerd staan’’, voegt zij er nog maar even aan toe.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.