Zwak Telstar hard onderuit bij Eindhoven

Eindhoven

Een zwak spelend Telstar is vrijdagavond met flinke cijfers onderuit gegaan tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion werd het 4-1 voor de thuisploeg.

Telstar had het in de beginfase even moeilijk met de felle start van de thuisploeg, maar al snel draaide de ploeg van Andries Jonker de rollen om. Telstar domineerde de wedstrijd en kwam na een kwartier tot een grote kans.

Lees hier een uitgebreid verslag: Andries Jonker laakt mentaliteit van Telstar na 4-1 nederlaag bij FC Eindhoven: ’Het was gemakzuchtig’

Shaquill Sno stuurde Sparta-huurling Elayis Tavsan diep. Na een mooie dribbel had hij de bal voorgegeven op Plet, die kreeg zijn hoofd net niet goed tegen de bal waardoor de megakans onbenut bleef.

Het was het wat-als-moment van de wedstrijd. Want had die bal gezeten dan was de wedstrijd ongetwijfeld anders verlopen. Twintig minuutjes later stond Telstar echter 2-0 achter en leek de kans op een resultaat al totaal verkeken.

De openingstreffer van Samy Boarard ontstond uit een fout van Benaissa Benamar. Eventjes later legde Marcelo Lopes de bal klaar voor Joey Sleegers. Telstar-spelers meenden dat hij hands had gemaakt, maar de arbitrage was het daar niet mee eens.

In de tweede helft leek Telstar een duwtje in de rug te krijgen van dezelfde arbiter. Martin van den Kerkhof floot voor een strafschop nadat Elayis Tavsan heel makkelijk ging liggen. Bovendien vond de overtreding buiten het strafschopgebied plaats. Senne Lynen wist niet vanaf elf meter niet te profiteren.

FC Eindhoven besliste de wedstrijd in de 54e minuut. Bourard tekende voor zijn tweede goal van de avond. Anthony Berenstein deed met een van richting veranderd schot nog iets terug. In de 82e minuut kon de Eindhovense verdediger Collin Seedorf zo door de defensie van Telstar heen soleren. Hij bepaalde de eindstand op 4-1.

Meer nieuws uit Telstar