Premium

Debora Huisman-Leeser ís Choices by DL

Debora Huisman-Leeser ís Choices by DL
Honingbij-oorbellen van Choices by DL.

Wat ooit begon als een afstudeerproject, werd een succesvol internationaal juwelenbedrijf. Debora Huisman-Leeser (34) van Choices by DL viert haar tienjarig jubileum met haar nieuwe ’Nature and Animal’-lijn.

Als dochter van juwelenechtpaar Kitty en Benno Leeser van Gassan groeide Debora als het ware op tussen de diamanten en juwelen. „Ik speelde winkeltje in de woonkamer en wikkelde mezelf in het parelsnoer van mijn moeder. Aanvankelijk heb ik rechten gestudeerd en wilde ik ook nog even de modezaak van mijn opa overnemen. Ik heb een modeopleiding op het AMFI gedaan en zo werd Choices by DL geboren als afstudeerproject.”

„Dat het zo’n succes zou worden, wist ik natuurlijk ook niet. En het voelt uiteindelijk goed om dit helemaal zelf te kunnen doen en onafhankelijk van mijn ouders te werken.”

Debora Huisman-Leeser ís Choices by DL
’Juwelenkoningin’ Debora Huisman-Leeser groeide op met de liefde voor alles wat glinstert. „Ik wikkelde me in het parelsnoer van mijn moeder.”

Debora is nog altijd gelukkig met het concept van Choices by DL dat ook wel ’jewellery wardrobe in a box’ wordt genoemd, vanwege het systeem met de verwisselbare stenen. „Daar ben ik nog steeds niet op uitgekeken, want mensen houden van praktisch. Je koopt één keer een paar gouden oorbellen voor 800 euro inclusief steen en kunt vervolgens ieder jaar een nieuwe steen voor 100 euro kopen. Of je hebt een hele collectie ringen, terwijl je er maar één hoeft te dragen. Zo weet je altijd een cadeau te vragen. En… je stemt de kleur van de stenen natuurlijk af op je outfit om een nieuwe look te creëren.”

Duurzame trend

Volgens Debora past haar aanpak bij de huidige duurzame trend. „Ik herken dat zelf ook, want ik heb liever een paar mooie dingen dan een kast vol met spullen, daar word ik heel onrustig van. Ik ben vooral dol op tijgerprints, die draag ik gewoon alle seizoenen door. En uiteraard draag ik daarbij dan iets uit de collectie met daarop de Siberische tijger, dat is toch wel mijn echte favoriet.”

Debora Huisman-Leeser ís Choices by DL
Giraffe-oorbellen van Choices by DL.

Met haar net gelanceerde nieuwe collectie gaat ze naar eigen zeggen nog een stapje verder. „Ik vind dat we zuinig op de natuur moeten zijn en dat kun je uitdragen door items uit deze collectie te dragen. De Siberische tijger, honingbij en giraffe spelen daarbij een hoofdrol. Het leuke is dat grote modehuizen ook veel met dierenelementen werken en dat sluit dan weer perfect bij ons aan.”

Debora Huisman-Leeser ís Choices by DL
Siberische tijger-oorbellen van Choices by DL.

Het geheim achter haar succes is volgens Debora heel simpel. „Blijf altijd zelf je gezicht en de collectie laten zien bij de klanten en wees betrokken bij je merk. Ik bén het merk, dan moet ik er toch ook bij zijn? Dat persoonlijke contact is mijn kracht. En laat ik eerlijk zijn: ik heb het leukste vak dat je kunt bedenken. We zijn er voor mensen op blije momenten. Iemand die in scheiding ligt, komt immers niet bij ons.”

www.choicesbydl.nl

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.