Ajax hangt weer straf UEFA boven hoofd

Ajax hangt opnieuw een straf van de UEFA boven het hoofd. De Europese voetbalbond is een onderzoek gestart naar ongeregeldheden met fans rond de gewonnen uitwedstrijd van woensdag tegen Valencia in de Champions League (0-3).

De UEFA meldt niet om welke ongeregeldheden het gaat. De bond kijkt niet alleen naar wangedrag van enkele supporters. De voetballers van Ajax wordt ook onsportief gedrag verweten. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de zes gele kaarten die het elftal van trainer Erik ten Hag incasseerde in Estadio Mestalla.

Ajax heeft nog een voorwaardelijke straf van een Europese uitwedstrijd zonder publiek openstaan. Ajax kreeg die sanctie vorig jaar opgelegd na ongeregeldheden tijdens een uitduel met Benfica. Ajax gaat op 5 november op bezoek bij Chelsea. De burgemeester van Londen heeft Chelsea al laten weten dat het slechts 833 fans van Ajax mag toelaten. Hij zag supporters van de Amsterdamse ploeg vorig seizoen in zijn stad in de fout gaan rond het uitduel met Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League.

De UEFA vergadert op 17 oktober over een mogelijke straf voor Ajax.

Meer nieuws uit Ajax