Vier daklozen doodgeslagen in New York

ANP Producties | Bron: ANP
New York

In New York zijn vier daklozen op straat doodgeslagen toen ze lagen te slapen. Een vijfde ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. Volgens de politie zijn ze aangevallen door een 24-jarige man met een metalen pijp. Deze man, die ook dakloos is, is opgepakt en zit vast. Ook het slagwapen is gevonden.

De aanval vond plaats in de wijk Chinatown, op de grens met de Lower East Side. De politie werd gewaarschuwd door iemand die zag dat een man op straat lag met ernstige verwondingen aan zijn hoofd. Kort daarop ontdekte de politie een tweede slachtoffer in dezelfde straat, en even verderop nog drie.

"Het lijkt om willekeurige aanvallen te gaan," vertelde de politie op een persconferentie over een mogelijk motief. "Niemand was het doelwit vanwege ras, leeftijd, of iets van dien aard."

Elke nacht slapen meer dan 63.000 mensen in de daklozenopvang van de stad New York, aldus belangenbehartiger de Bowery Mission. Maar bijna nog eens 4000 daklozen slapen op straat, in de metro of in andere openbare ruimtes.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.