Democraten dagvaarden Witte Huis

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben het Witte Huis gedagvaard om aan documenten te komen die kunnen helpen in hun onderzoek naar een afzettingsprocedure van president Donald Trump.

De hoofden van drie commissies van het Huis van Afgevaardigden Elijah Cummings, Adam Schiff en Eliot Engel, zeggen dat ze geen andere keuze hadden dan het Witte Huis te dagvaarden. De drie hadden documenten opgevraagd, maar die kregen ze niet te zien. Ze hopen dat dit nu wel kan.

Vrijdag verzochten de Democraten ook al om toegang te krijgen tot documenten van vicepresident Mike Pence. Doel van de vordering is de rol van de vicepresident en zijn personeel in de omgang met Oekraïne sinds het begin van dit jaar te verduidelijken.

Trump is onder druk komen te staan nadat bekend werd dat hij de Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft gevraagd een onderzoek in te stellen naar Joe Biden en diens zoon Hunter. Biden is een politieke rivaal van Trump die hoopt het tegen hem op te nemen bij de presidentverkiezingen in 2020.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.