Al geïnteresseerden voor ongebouwde zorgwoningen achter Albert Heijn in IJmuiden

De zorgwoningen zouden in het grasveld moeten komen, naast de AH aan de rechterkant.

De zorgwoningen zouden in het grasveld moeten komen, naast de AH aan de rechterkant.© Cyclomedia

Susanne Moerkerk
IJmuiden

Als het aan de gemeente Velsen ligt, komen de zorgwoningen aan de Kalverstraat achter de Albert Heijn in IJmuiden er in de toekomst toch. Dat blijkt uit de beantwoording van raadsvragen van het CDA.

Onlangs trok projectontwikkelaar AM zich terug uit het bouwproject met zorgwoningen en een uitbreiding van de supermarkt. Volgens wethouders Sebastian Dinjens en Floor Bal gaf AM aan dat het project financieel niet haalbaar was.

,,Bij een dergelijk besluit spelen zaken als de aankoop van de grond, de bouwkosten en de verwachte opbrengsten uit verkoop van gerealiseerd vastgoed een rol. Dit betekent niet dat herontwikkeling van de locatie geen doorgang zal vinden. Het uitstappen van projectontwikkelaar AM zorgt wel voor ongewenste vertraging.’’

Bij de gemeente hebben zich inmiddels partijen gemeld die graag willen dat de bouw wel doorgang vindt, omdat zij de zorgwoningen en de winkelruimte wel willen afnemen.

De gemeente gaat daarom op zoek naar een ontwikkelaar die wel oren heeft naar het plan waarin ook de uitbreiding van de parkeerkelder van de supermarkt is opgenomen.

Speelveld

Recent vroegen omwonenden van het braak liggende terrein of zij op een deel daarvan een tijdelijk speelveld mochten inrichten. Dat is inmiddels gerealiseerd. Het speeltuintje kan blijven tot er gebouwd wordt, wanneer dat is is echter nog onduidelijk.

De grond moet verkocht worden en voor de plannen moet de bestemmingsprocedure doorlopen worden, daarbij worden omwonenden ook betrokken. De wethouders schatten dat dit alleen al 1,5 jaar in beslag neemt.

,,Het speelveldje is voor maximaal 5 jaar. Mocht er eerder gebouwd kunnen worden dan wordt die periode ingekort’’, schrijven de wethouders.

Velsen onderzoekt op welke locaties in de gemeente nog gebouwd kan worden. De resultaten worden in 2020 verwacht.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.