SP’er naar waakhond om 'discriminatie’ KLM

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

SP-Kamerlid Ronald van Raak stapt naar het College voor de Rechten van de Mens vanwege een vermeende discriminatiezaak. Van Raak bevestigt berichtgeving daarover van The Post Online.

Aanleiding is een incident in mei, toen Van Raak en zijn echtgenote met KLM van New York naar Amsterdam vlogen. Zijn vrouw kreeg een zitplaats toegewezen naast een Joods-orthodoxe man, maar die weigerde naast een vrouw te zitten. De man reisde samen met een groep Joods-orthodoxe mannen, maar niemand wilde plaatsnemen op de stoel.

"Dit is het gevolg van een vijf maanden lange discussie met KLM, die gewoon discriminatie toestaat", zegt Van Raak over zijn stap naar de mensenrechtenwaakhond. Het kan volgens hem niet zo zijn dat een slachtoffer van discriminatie naar een oplossing moet zoeken. De politicus en zijn vrouw zijn namelijk uiteindelijk met tegenzin op andere zitplaatsen gaan zitten.

"De sfeer werd echt grimmig", zegt Van Raak over de situatie. KLM had de Joods-orthodoxe man de keuze moeten geven op zijn aangewezen stoel plaats te nemen, of het vliegtuig te verlaten.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.