Illegale vuurwerkverkoop op Europaplein in Heemskerk leidt tot mishandeling IJmuidenaren (16)

Een van de tieners werd door de hulpdiensten vanaf Parallelweg ter hoogte van de McDonalds meegenomen naar het ziekenhuis.© Foto Michel van Bergen

De illegale verkoop van vuurwerk leidde tot een mishandeling in Heemskerk.© Foto ANP

1 / 2
Susanne Moerkerk
IJmond

Twee 16-jarige IJmuidenaren zijn zaterdagavond rond 22 uur mishandeld in Heemskerk toen zij vuurwerk wilden verkopen.

Via internet had een van de jongens afgesproken om vuurwerk te verkopen. De verkoop zou plaatsvinden op het Europaplein in Heemskerk.

Met een eveneens 16-jarige vriend reed de jongen naar Heemskerk. De koper stond al te wachten en sprak de jongens aan, de koper moest eerst nog pinnen. Vanuit het niets kwamen meerdere personen aangelopen die het vuurwerk van het tweetal af wilden pakken. De jongens wilden geld zien voordat ze de tas zouden afstaan, waarop de twee werden geschopt en geslagen door de personen die hen het vuurwerk afhandig wilden maken. De IJmuidenaren wisten te ontkomen en gingen er hardlopend vandoor, daarbij hebben ze de tas met vuurwerk weggegooid.

Rond kwart voor elf kreeg de politie melding van een steekincident op de Parallelweg in Beverwijk. Een van de IJmuidenaren werd daar door de hulpdiensten aangetroffen. De jongen had een verwonding en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de verwonding is ontstaan wordt nog onderzocht. De andere 16-jarige jongen heeft zich later bij de politie gemeld. Kort na het incident werd door mensen rondom het slachtoffer een verband gelegd met de geweldsincidenten die in andere delen van de stad hebben plaatsgevonden. De politie laat weten dat er (ook onterecht) vaker dit soort verbanden wordt gelegd, maar zolang onduidelijk is wie de daders van deze mishandeling zijn er geen verband is.

Lees ook: IJmuidenaar (16) gewond bij steekpartij in Beverwijk

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.