Ambitieus Hillegom aan kop in tweede klasse na nieuwe zege

Bart Slegers
Hillegom

Hillegom won met 3-1 van Wippolder en is na drie speelrondes koploper in de tweede klasse C (west 2).

In een rommelig schouwspel door het kletsnatte kunstgras kwam Hillegom voor rust op achterstand.

Na de rust moest de ploeg de individuele kwaliteiten aanboren van Aidan Ryan en Jeroen Dedel om tot scoren te komen en de zege in eigen huis te houden.

In de slotfase maakte Menno van Gurp de allesbeslissende 3-1 voor de Hillegommers.

,,Koploper zijn is mooi meegenomen zo vroeg in de competitie maar het zegt nog niets. Al kunnen we deze punten maar vast binnen hebben”, aldus trainer Ron Bouman.

HBC haalde voor de tweede week op rij flink uit. De Heemstedenaren wonnen met liefst 7-1 van Nieuw Utrecht.

Nadat de eerste wedstrijd met 4-1 verloren ging, had niemand verwacht dat het doelsaldo in de twee volgende wedstrijden 13-1 zou zijn in het voordeel van HBC. Luke Vahle tikte de 1-0 binnen waarna gelegenheidslinksbuiten Niel van Hooff de 2-0 maakte. ,,Alleen duurde het erg lang voordat we de 3-0 scoorden, dus kenden we wat benauwde momenten voor ons doel. Als het dan 2-1 wordt, heb je een andere wedstrijd”, vertelde trainer Jasper Ketting. Vahle maakte na de rust nog drie goals. Invaller Mark Mul schoot er ook twee tegen de touwen.

Hattrick

Pancratius voltooide zijn hattrick door ook de derde wedstrijd te winnen. Bij Zeeburgia wonnen de Badhoevedorpers met 0-2. Ondanks dat Zeeburgia technisch vaardig is, speelden ze Pancratius erg in de kaart. ,,We kregen veel ruimte en de uitslag had eigenlijk veel hoger moeten zijn”, zo analyseerde trainer Danny Hijzelendoorn het duel.

Na een kwartier maakte Tom van Egmond de 0-1 en was Bobby Bosma het eindstation bij de 0-2 na de rust.

DIOS kon het gelijkspel van een week eerder geen passend vervolg geven. In eigen huis was DWS net aan te sterk met 1-2. Robin van der Voort maakte de enige goal voor de Nieuw-Vennepers waardoor DIOS op één punt blijft staan.

Schoten speelde tegen VIOS-W een echt 0-0 duel, maar in de tweede helft werkten de bezoekers een afgeslagen voorzet achter doelman Jesse Zwitser, die wel een aantal keer belangrijk was bij inzetten van VIOS-W. Zo blijft Schoten op drie punten staan na de derde speeldag.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen