HBS verliest nipt, Rood-Wit is koppositie kwijt

Stijn Keuris
Bloemendaal

HBS heeft het zwaar in de promotieklasse. Tegen Were Di kreeg de Bloemendaalse formatie weinig kansen. Verdedigend stond het weliswaar goed, maar de ene goal die de ploeg incasseerde was genoeg voor een nederlaag.

Volgens coach Jeroen Tuininga was vooral spelen in balbezit het probleem. ,,Het ging moeizaam, daarna hebben we het wel aardig opgepakt. Nadat we even verslapten achterin kregen we gelijk een goal tegen. Daarna hebben we het nog geprobeerd, maar het was niet goed genoeg.

Were Di heeft een goed team, ze geven erg weinig weg. Maar toch worden we niet van het veld geslagen. Ik denk dat er zeker wat voor ons te halen valt in deze competitie tegen teams uit het rechterrijtje. We moeten dan wel een heel goede dag hebben.”

Rood-Wit was tot dit weekend de enige ploeg die alle wedstrijden won in de overgangsklasse B. Schaerweijde maakte daar gisteren een eind aan, door met 0-2 te winnen. Rood-Wit maakte het grootste deel van de wedstrijd het spel, maar niet de goals. Volgens coach André Morees komt dat ook door de goede start van zijn ploeg.

,,Schaerweijde komt op een andere manier het veld op dan wanneer we drie punten hadden gehad. We hebben drie weken vrij kunnen hockeyen, nu kregen we een tegenstander die op ons was voorbereid. Ze wisten hoe wij zijn gestart en als ze vandaag hadden verloren, was het gat al heel groot geworden. Daarom vingen ze ons op en daar hadden we het moeilijk mee.”

Alliance, spelend in de overgangsklasse A, won met 4-3 van Amstelveen. Daarmee kent de ploeg een uitstekend begin van het seizoen. Vorig jaar deed Alliance het ook goed in het eerste gedeelte van de competitie, maar uiteindelijk waren er play-outs voor nodig om het seizoen te redden. Nu ziet het er, met een flink vernieuwd team, een stuk anders uit. De ploeg uit Heemstede staat vierde, met negen punten uit vier wedstrijden.

Toch was coach Kasper Vrolijk niet geheel tevreden over zijn team: ,,Dat komt vooral omdat we het nog spannend hebben gemaakt”, vertelt hij. ,,Na de 4-1 gingen we een beetje twijfelen: doorzetten of wat veiliger spelen. We kozen voor het tweede.”

Het gaf Amstelveen de kans om terug te komen in de wedstrijd. Vlak voor tijd werd het nog 4-3, waarna de laatste minuten erg spannend waren. ,,Een leermoment voor ons, we weten nu dat we dus wel moeten doordrukken. Al met al is het een goede start van het seizoen, we hebben al een flinke voorsprong op verschillende teams.”

Haarlem had eigenlijk moeten spelen tegen Qui Vive, maar door een tragisch sterfgeval binnen die club werd het duel afgelast.

Meer nieuws uit Sport Regionaal