Premium

Kinheim dwingt vijfde duel af door van DSS te winnen

Kinheim dwingt vijfde duel af door van DSS te winnen
Glenn Wassink was winnend werper voor Kinheim.
© Archieffoto United Photos
Haarlem

Kinheim heeft in de best-of-five serie tegen buurman DSS de stand weer gelijk getrokken naar 2-2. In een gedegen honkbalwedstrijd dolf DSS maandagavond met 3-6 het onderspit.

Door dit resultaat volgt zaterdagmiddag bij Kinheim een allesbeslissende laatste wedstrijd. Daarna zal duidelijk zijn of Kinheim na een driejarig verblijf in de overgangsklasse en twee achtereenvolgende kampioenschappen in het seizoen 2020 weer terug is op het hoogste niveau of dat DSS zich handhaaft in de hoofdklasse. Hoe dan ook blijft de regio Haarlem verzekerd van een hoofdklasse team.

Het thuisduel van DSS werd gespeeld op een redelijk goed bespeelbaar veld in het Pim Mulier Stadion voor een paar handenvol kleumende toeschouwers. Het blijft jammer dat door de planning van de bond een dergelijke leuke serie zo laat in het seizoen gespeeld wordt. Een seizoen dat trouwens inmiddels langer dan een half jaar duurt.

DSS miste vooraf een flink aantal spelers die door werk, studie of andere redenen niet beschikbaar waren. Dat er maandag gespeeld moest worden kwam door de overvloedige regenval afgelopen zondag waardoor niet gespeeld kon worden. Meest bijzondere invaller was voormalig werper Tim Halderman, die zijn pak eigenlijk al had opgeborgen maar na een dag werken als arts in het Spaarne Gasthuis de positie van rechtsvelder innam.

Kinheim moest het doen zonder een van zijn beste starters Martijn Schoonderwoerd die uitgerekend deze week voor een zogenaamde showcase verbleef in Arizona, zeg maar een testperiode om mogelijk een plek op een college te bemachtigen. Zaterdagmorgen vroeg is hij weer terug op Schiphol, vermoedelijk met een stevige jetlag.

Een de laatste weken stabiele Glenn Wassink mocht daarom beginnen bij Kinheim, terwijl coach Nick Stuifbergen Moreno Vork voor DSS de heuvel op stuurde. De bezoekers kwamen fel uit de startblokken. Al in de eerste slagbeurt scoorde veteraan tweede honkman Rene Cremer na een honkslag van de Zweed Linus Holberg het eerste punt. Kinheim profiteerde vervolgens onder meer goed van twee DSS fouten. Mede door goed slagwerk kwam in derde slagbeurt de 0-4 tussenstand op het bord.

Vork kon inrukken voor Robyn Clara, die het drie innings lang verdienstelijk deed. Dat gold niet voor Nick Keur die drie slagmensen te verwerken kreeg en daarbij twee keer geraakt werper en een wilde worp produceerde. Aan Sander Helmendach daarop als vierde pitcher van de avond de ondankbare taak om verdere schade te beperken voor DSS. Het vijfde punt kon hij niet tegenhouden. Al had de achterstand groter kunnen zijn als er niet twee Kinheimers op de thuisplaat waren uitgemaakt.

Op een tweehonkslag van Jeldwin Orman scoorde Cremer in de negende inning het zesde, overigens onverdiende, en laatste punt voor Kinheim.

Glenn Wassink daarentegen beleefde een prettige avond op de heuvel en zag behalve in de derde inning, toen hij twee punten tegenkreeg, nauwelijks tegenstanders langs komen op de honken. In de gelijkmakende negende slagbeurt werd het vervolgens nog wel 3-6, maar met een vangbal van kortestop Holmberg na een klap van Tim Halderman kwam na twee uur en twintig minuten spelen een einde aan de wedstrijd. Wassink was winnend werper en sloot het duel af met de mooie cijfers van 6-1-5-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.