Nuon is niet meer, leve Vattenfall

Directeur Klanten Vattenfall Nederland Cindy Kroon geflankeerd door links CEO-Magnus Hall en rechts algemeen directeur Vattenfall Nederland Peter Smink.
© Foto Vattenfall/Jorrit Lousberg
Het hoofdkantoor in Amsterdam heeft al de huisstijl van Vattenfall gekregen.
© Foto Vattenfall
1/2

Na exact 25 jaar houdt het merk Nuon op te bestaan. Vanaf vandaag treedt het energiebedrijf uitsluitend naar buiten als Vattenfall, dezelfde naam als het Zweedse moederbedrijf dat al tien jaar eigenaar is van Nuon.

Vattenfall – dat waterval betekent - is een Zweeds energiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat, en inmiddels met 20.000 werknemers door heel Noordwest Europa actief is. Het bedrijf heeft zichzelf als doel gesteld om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Omdat dit een grensoverschrijdende aanpak vraagt, is ervoor gekozen om Nuon en Vattenfall te verenigen in één naam.

Cindy Kroon, Directeur Klanten Vattenfall Nederland: „Door de jaren heen hebben we het belang van duurzaamheid in de hoofden van onze klanten zien groeien. Steeds meer klanten kiezen voor groene stroom, maar de meesten van hen zijn niet dagelijks met hun energie bezig en willen bovendien niet extra betalen voor duurzaamheid, of hun huizen verbouwen. Wij leggen de verantwoordelijkheid om hier stappen in te zetten dan ook in eerste instantie bij onszelf. Met Vattenfall hebben we hier een sterke ambitie: we investeren en innoveren, maar zorgen tegelijkertijd ook dat de klant op zijn vertrouwde service kan blijven rekenen. Wij kunnen straks, onder andere met ons windpark Hollandse Kust Zuid, ál onze klanten duurzame stroom uit Nederland leveren.”

Het bedrijf heeft er hard aan gewerkt om een naadloze overgang van Nuon naar Vattenfall te verzorgen. „We zien dat het percentage mensen dat met de nieuwe naam bekend is inmiddels even hoog is als bij onze oude naam”, stelt Kroon. „Met dit vertrouwen van onze klanten, én een duidelijke belofte voor de toekomst zijn wij er klaar voor!”

Ook voor Peter Smink, CEO Vattenfall Nederland, markeert deze dag een historisch moment: „Het is heel bijzonder om één generatie na aan het ontstaan van het merk Nuon nu als Vattenfall verder te kunnen bouwen aan een fossielvrij leven. Ik ben er trots op dat dit geen loze belofte is, maar iets waar we de afgelopen 25 jaar als Nuon al grote stappen in hebben gezet. Denk bijvoorbeeld aan de opening van windpark Alexia in Zeewolde door Prinses Beatrix - daar namen we in 2013 al 36 windmolens in gebruik, goed voor 88.000 huishoudens. Of het Zoneiland Almere dat we in 2010 openden: dat is nog steeds in gebruik en levert warm water voor zo’n 1 miljoen douchebeurten per jaar! En kijk naar de waterstofplannen voor onze Magnum-centrale in de Eemshaven en de zonneparken die we bij onze centrales plaatsen.”

En ook dit jaar nog zet het bedrijf grote stappen in Nederland. Zo bouwt Vattenfall het grootste subsidievrije windpark op zee ter wereld voor de kust van Zuid Holland, en neemt het bedrijf haar enige kolencentrale in Nederland, Hemweg-8, eind dit jaar uit bedrijf. Ook helpt Vattenfall de stad Amsterdam in haar ambitie richting fossielvrij vervoer, met slimme laadpalen en groene stroom voor het openbaar vervoer. Deze belangrijke bewijspunten richting een fossielvrij leven binnen één generatie onderstrepen de betrokkenheid van Vattenfall bij Nederland: het bedrijf zet actief de nodige stappen om dit mogelijk te maken.

HIER meer informatie van Vattenfall zelf over de naamswijziging.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.