60.000 euro van Rabobank IJmond voor verenigingen en stichtingen: ’Het cement van de samenleving’

60.000 euro van Rabobank IJmond voor verenigingen en stichtingen: ’Het cement van de samenleving’
Ballonnen en een cheque voor de vertegenwoordigers van verenigingen uit de IJmond.
© foto Reinder Weidijk
IJmuiden

Veel verrukte gezichten in de grote zaal van de Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden maandagavond. Veel vertegenwoordigers van verenigingen en stichtingen uit de regio kregen te horen dat hun cluppie geld krijgt uit de actie Rabo ClubSupport van Rabobank IJmond.

Vijf verenigingen gingen met tweeduizend euro rijker naar huis, namelijk de SV Wijk aan Zee (duurzaam en innovatie), Stichting Speeliomare (investeren in de jeugd), IJmuider Reddingsbrigade (trainen en opleiden), Hospicegroep Midden-Kennemerland (zorg en welzijn van anderen) en paardrijden Gehandicapten In het zadel in Heemskerk (verbeteren van faciliteiten en materialen).

Dit geld was afkomstig van de ledenraad van Rabobank IJmond. Leden van de bank konden vorige maand via een website stemmen op hun favoriete club. Van die mogelijkheid werd goed gebruik gemaakt, want in totaal werd er meer dan tweeduizend keer gestemd.

De zes clubs met de meeste stemmen ontvingen een cheque van duizend euro. Dat waren KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen, Reddingsbrigade Heemskerk, ADO’20, IJmuider Reddingsbrigade, Hospicegroep Midden-Kennemerland en Openluchtzwembad De Zien.

In totaal is een bedrag van 60.000 euro verdeeld onder 140 organisaties. De cheques werden uitgereikt door burgemeester Frank Dales van Velsen, wethouder Haidar Erol van Beverwijk en wethouder Aad Schoorl van Heemskerk.

Zij benadrukten het belang van het verenigingsleven voor de regio. Of zoals Schoorl het zei: ,,Jullie zijn het cement van de samenleving. Clubs hebben het zwaar. Daarom ben ik ontzettend blij met dit initiatief, want het zorgt voor een welkom steuntje in de rug.’’

Voor verreweg de meesten van de ruim 550 aanwezigen was de uitreikingsavond een gezellig avondje uit. Zo was de Delta Singers met vijftig leden naar het theater gekomen en praatten leden van theatergroep Second Opinion de avond aan elkaar. Bijzonder in de smaak viel ook het optreden van het cabaretduo Arie & Silvester.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.