Premium

Hue brengt ’surround licht’ in hele kamer

De Hue Sync Box van Philips-nazaat Signify die vanaf volgende week in de winkels ligt, is meer én minder dan de Ambilight-tv’s die door een ander bedrijf onder de Philipsnaam worden verkocht.

Om te functioneren heeft de Sync Box ook slimme Hue-lampen en een bridge nodig. Daartegenover staat dat het niet als een stereo alleen de muur achter de tv, maar de hele kamer ’surround’ kan onderdompelen in de kleur op het scherm.

Bij het test-exemplaar werd daarom een los verkrijgbare set (à 118 euro) van twee Hue Play lichtbalkjes geleverd, die aan de achterkant van een scherm passen. Naar wens kunnen echter ook alle aangesloten Hue-lampen elders in de ruimte meedoen voor het ’surround lighting’-effect. Een scene met blauwe zee doet zo de kamer baden in blauw licht, een zomers korenveld kleurt de hele ruimte warm geel en als het donker is op televisie, dimmen ook de aangesloten lampen.

In de praktijk blijkt het apparaat perfect te doen wat het belooft. De installatie is betrekkelijk simpel en eenmaal werkend kleurt het licht razendsnel mee met de sfeer op het scherm voor een fraai extra effect tijdens een avondje bankhangen. Gekoppeld aan een gameconsole, zorgt het voor hetzelfde onderdompelende effect bij het gamen.

Aangetekend zij wel dat het apparaat het beeldsignaal moet ontvangen via een HDMI-kabel, bijvoorbeeld uit de settopbox of Playstation. Als Netflix of andere diensten direct bekeken worden via de app op een smart-tv werkt het dus niet.

Wouter van Bergen

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.