Paspoortsoap Telstar-speler Roscello Vlijter bijna voorbij: ’Ik had veel stress’

Paspoortsoap Telstar-speler Roscello Vlijter bijna voorbij: ’Ik had veel stress’
Roscello Vlijter (r) in duel met Anass Najah, tijdens de oefenpot Telstar - Suriname.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
St.Vincent

Telstar-voetballer Roscello Vlijter (19) zit al een maand in Suriname, omdat hij na een interland zijn paspoort en verblijfsvergunning kwijtraakte. Vlak voor de eerste van twee interlands tegen St. Vincent & The Grenadines vertelt Vlijter telefonisch over de vreemdste maand uit zijn nog jonge carrière. Woensdag vliegt hij eindelijk terug naar Nederland.

Lees ook: Niemand wil vliegticket voor Telstar-speler Roscello Vlijter betalen, international blijft nog ruim twee weken in Suriname

Al enig idee hoe je je papieren bent kwijtgeraakt?

,,Ze zijn gestolen, daar ben ik van overtuigd. In de bus naar de luchthaven kwam ik erachter dat zowel mijn paspoort als verblijfsvergunning kwijt was. Ik ben nergens heen geweest. Het kan niet anders dan dat iemand in mijn kamer is geweest. Wie dat heeft gedaan, zou ik niet weten. Verder was er niets weggenomen.”

Waarom duurde het vervolgens zo lang voordat je terug kon vliegen naar Nederland?

,,Mijn paspoort had ik na twee dagen weer terug, maar het bleek lastig om mijn verblijfsvergunning te krijgen. De Nederlandse ambassade in Suriname mocht die niet afgeven. Ik werd van instantie naar instantie doorgestuurd. Toen ik eindelijk mijn papieren weer had, hebben Telstar en de Surinaamse bond besloten dat ik pas na de volgende interlands terug zou vliegen. De bond wilde mijn ticket niet betalen Bovendien was het handiger om te blijven. Anders was ik een paar dagen in Nederland geweest en had ik weer naar Suriname terug moeten vliegen voor de volgende interlands.”

Hoe zag je leven eruit de afgelopen maand?

,,Ik kon bij mijn oom en oma overnachten. Ik had veel stress, want ik wilde het liefst terug naar Telstar. Zij zeiden dat ik erop moest vertrouwen dat het goed zou komen. De competitie in Suriname ligt stil, daarom traint de nationale selectie zes dagen per week. Dat kwam goed uit. Verder heb ik niet zoveel gedaan. Ik deed krachttraining voor mezelf, maar bleef vooral binnen. Ik ben alleen een paar keer ergens iets gaan eten voor een beetje afleiding.”

Heb je deze maand nog veel contact met Telstar gehad?

,,Ja, ze hebben mij gesteund. Menno Klaver (prestatiemanager, red.) heeft mij geholpen met het verkrijgen van de papieren. Trainer Andries Jonker belde om te vragen hoe het mij ging. Mijn carpoolmaatjes Anthony Berenstein en Shaquill Sno appten af en toe.”

Na de twee interlands tegen St. Vincent vlieg je volgende week eindelijk terug naar Nederland. Denk je dat het nu lastiger is om je in de basis te knokken bij Telstar?

,,Daar ben ik wel een beetje bang voor, want ik heb een maand achterstand. Ik heb weliswaar met een team getraind, maar het niveau ligt bij Telstar hoger. Het zal even duren voordat ik weer gewend ben aan het ritme van een profclub.”

Kort nadat je bij Telstar kwam zei je dat je zo snel mogelijk een transfer wilde maken naar Bayern München. Gaat dat nu nog lukken?

,,Dat is een droom. Ik had het verkeerd verwoord. Ik weet dat ik eerst via Telstar een transfer naar de eredivisie moet afdwingen. Laat ik mezelf maar eens in de basis knokken bij Telstar.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen