Premium

Telstar wil na slechte reeks één ding en dat is drie punten in Oss

Telstar wil na slechte reeks één ding en dat is drie punten in Oss
Rashaan Fernandes in actie tegen Roda JC. Het is nog onzeker of hij tegen Oss meedoet.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Na drie nederlagen op rij wil Telstar-trainer Andries Jonker zaterdag uit bij TOP Oss slechts één ding en dat is drie punten.

De slechte reeks van Telstar is voor Jonker geen reden om het roer compleet om te gooien. ,,Tegen FC Eindhoven hebben we slecht gespeeld. De andere twee nederlagen waren ongelukkig. We hebben vorige week tegen Roda JC en twee weken daarvoor tegen FC Volendam goed en verzorgd voetbal op de mat gelegd. Dat is toen niet beloond. Zoiets gebeurt weleens. Het wordt tijd dat we onszelf wel gaan belonen.”

Omdat te bewerkstelligen zal Telstar in elk geval meer kansen moeten creëren. In de wedstrijd tegen Roda JC wist Telstar ondanks een enorm overwicht tot slechts een paar kansen te komen. ,,We domineren de wedstrijd, maar komen amper tot grote kansen. Dat is al vanaf het begin zo geweest. Ook op de training is het vaak lastig om tot scoren te komen.”

Vrijdagochtend in de laatste training voor OSS-uit kon Jonker tevreden zijn. Het beoogde basiselftal was op dreef en de aanvallers kregen veel kansen. ,,Dat was goed om te zien, daar moeten we op voortborduren.”

Afgelopen wedstrijd kreeg Rashaan Fernandes in zijn eerste basisoptreden een enorme kans toen hij in de eerste helft alleen op de keeper afliep. Hij kreeg de bal er niet in. Zijn inzetbaarheid voor de wedstrijd tegen TOP Oss is nog onzeker. Hij heeft last van zijn kuiten. Zaterdagochtend wordt de beslissing genomen of hij fit genoeg is om naar Brabant af te reizen.

Mocht hij niet meedoen dan heeft Andries Jonker meerdere opties om zijn afwezigheid op te vangen. Centrumspits Richelor Sprangers kan ook op die positie uit de voeten. Anthony Berenstein is van origine een linkerspits, maar speelt dit seizoen als linksback. Mocht hij tegen Oss op zijn oude positie worden gezet, dan maakt Shayne Pattynama mogelijk zijn debuut voor Telstar. De 21-jarige back kwam deze zomer over van FC Utrecht. Reda Kharchouch werd dit seizoen ook ingezet als gelegenheidslinksbuiten, maar daar waren zowel de staf als de speler zelf niet tevreden over.

Afgelopen dinsdag speelde Telstar in eigen huis een oefenwedstrijd tegen AFC. Andries Jonker kon leven met de 1-1 die na afloop op het scorebord stond. ,,In de eerste helft heb ik een heel dominant Telstar gezien. Ilias Bronkhorst is eigenlijk een back, maar speelde als rechtsbuiten een goede wedstrijd. Hij scoorde een fantastische goal en dat was niet voor het eerst dit seizoen. Na rust werd het minder. AFC liet toen een aantal basisspelers meespelen, waardoor ze sterker werden. Ik denk dat de 1-1 wel terecht was.”

Jonker verwacht ook tegen TOP Oss de bovenliggende partij te zijn. ,,Zij spelen 5-3-2 en geven het initiatief meestal aan de tegenstander. Dat willen wij graag. Ik denk dat we drie punten kunnen pakken.”

De wedstrijd tegen Oss is de eerste keer dat Telstar met de nieuwe sponsoren op het shirt speelt. Eimskip en PP-Group zijn tot minimaal 1 januari de hoofdsponsoren.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen