Telstar pakt punt op bezoek bij TOP Oss

© Archieffoto
Oss

Telstar heeft vrijdagavond aan het bezoek bij TOP Oss een punt overgehouden. Na een matige eerste helft herpakte Telstar zich een beetje in het tweede bedrijf.

Na drie nederlagen op rij, snakten Telstar en trainer Andries Jonker naar een goed resultaat. De hosannastemming van het begin van het seizoen, na zeven punten in drie wedstrijden, was inmiddels ver naar de achtergrond gedrukt.

Jonker gaf aan verder te gaan op dezelfde voet, met dominant en verzorgd voetbal. In de eerste helft stapte Telstar echter in dezelfde valkuilen als de afgelopen weken. Het was dominant, maar creëerde weinig. De enige kans werd door Reda Kharchouch naast geschoten.

Slordig

Telstar was daar bovenop vooral kwetsbaar in de counter. Een harde voorzet van Danzell Gravenberch werd door Telstar-verdediger Shaquill Sno keihard in eigen doel geschoten. De gelijkmaker van Telstar, in de 33e minuut, had nooit mogen tellen.

De lange bal van Anthony Berenstein werd door doelpuntenmaker Reda Kharchouch gecontroleerd met zijn arm. De Haarlemse scheidsrechter Robin Gansner beoordeelde dit verkeerd, zo bleek op de videobeelden.

Nog voor rust was het weer Shaquill Sno die een ongelukkige rol speelde bij een tegengoal. Hij leed slordig balverlies voor de zestien waarna TOP het knap uitspeelde en Philippe Rommens de 2-1 maakte.

Lees ook: Jonker eist dat Telstar opgelegde kansen afmaakt: ’Ook als je pas achttien jaar oud bent’

Startblokken

Telstar schoot goed uit de startblokken en was meteen gevaarlijk via een afstandsschot van McQuane. In de 51e minuut was het weer Berenstein die de assist gaf op Reda Kharchouch. 2-2.

Voor Telstar was Elayis Tavsan nog een keer dichtbij, maar het was de thuisploeg die de grootste kansen kreeg.

Opstelling Telstar Swolfs; Berenstein, Korpershoek, Benamar, Sno; Najah, Gilmour, McGuane (82. Lynen; Sprangers (66. Plet), Kharchouch (76. Bronkhorst), Tavsan

Scoreverloop: 19. Sno (eigen doelpunt) 1-0, 33. Kharchouch 1-1, 43. Rommens 2-1, 51. Kharchouch

Meer nieuws uit Telstar