Boeren protesteren massaal bij provinciehuizen

ANP Producties | Bron: ANP
Zwolle

Naar verwachting gaan maandag veel boeren protesteren bij provinciehuizen. Landbouworganisatie LTO Noord riep haar 14.000 leden daartoe op met als doel de provinciale beleidsregels over stikstof van tafel te krijgen. Het huidige stikstofbeleid heeft veel effect op boerenbedrijven en gezinnen. Agrariërs vinden dat zij oneerlijk worden behandeld in de discussie over klimaatverandering en de noodzaak tot het terugdringen van de stikstofuitstoot.

Volgens een woordvoerder van de regio Oost worden er bij het provinciehuis in Zwolle en Arnhem zeker tussen de 400 en 500 boeren verwacht. "De bereidheid bij de boeren is groot. De maat voor de boeren is vol. Mensen moeten rekening houden met trekkers op de weg tussen 10.00 en 12.00 uur." In Assen wordt ook rekening gehouden met zeker 400 boeren. In Limburg protesteren agrariërs niet maandag, maar dinsdag.

Vrijdag protesteerden boeren al bij provinciehuizen in Noord-Brabant en Friesland. In Friesland zijn vervolgens de stikstofmaatregelen geschrapt. "Dit zou een wake-upcall moeten zijn voor alle provincies", zegt voorzitter van LTO Noord Dirk Bruins.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.