KLM Catering wil weer verbod op stakingen

© ANP

ANP
SCHIPHOL

KLM Catering Services (KCS) heeft een kort geding aangespannen om te voorkomen dat een nieuwe staking van cateraars voor ernstige problemen zorgt op Schiphol.

KCS regelt onder meer de catering voor vluchten van KLM op Schiphol. Intercontinentale vluchten kunnen niet vertrekken zonder maaltijden aan boord.

Vorige week werd een kort geding voor de eerste stakingsdag van FNV wegens een cao-conflict op het laatste moment nog afgeblazen na toezeggingen van de vakbond.

De cateraar en KLM vreesden toen grote problemen op Schiphol doordat overstappers op de luchthaven zouden stranden als hun aansluitende langeafstandsvlucht niet zou kunnen vertrekken. Intercontinentale vluchten kregen alsnog een maaltijd.

FNV zegt nu dat de acties door de concessies nauwelijks impact hadden. "Voor de stakingsdagen van 17 en 24 oktober willen wij ruimere acties mogelijk maken, namelijk een 24 uursstaking. KCS wil dit laten verbieden."

Het kort geding wordt dinsdag behandeld. De acties vinden ook plaats bij andere cateringbedrijven, maar daar heeft het kort geding geen betrekking op.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.